Nívós gátversennyel vár Pau

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 21. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Magas díjazású hendikep futam várható a holnap, a paui pályán négyéves lovak versenyeznek a legjobbnak járó 42.750 Euróért.

Véleményünk: Provokator (1) – Youm (3) – Christmas Rose (9) – Gothatir (10) – Via Dolorosa (5)

provokateurProvokator (1) top súllyal (70 kg) indul, hiszen eddig már több, mint 130.000 eurót keresett, természetesen top formával jelentkezik. Utóbbi futásai között volt, hogy még nagyobb súlyt kellett cipelnie, láthatóan ez nem okozott számára gondot, október óta folyamatosan javul. December 1-én futott utoljára, akkor már a dobogó alsó fokára is felállhatott, nem mellesleg erősebb lovak között. Trénere elmondta, hogy a szerdai lesz az idei utolsó versenye, pihenőre megy, hogy megfelelően készülhessen a rendkívül fontos 2017-es évre, hiszen jövőre már ötévesen folytatja. Minden bele fognak adni, hogy szép “záróakkorddal” fejezzék be az idei szezont.

Youm (3) hasonló beállításból várja a startot, szintén top súlyt kap. Nyeréssel kezdte az évet, melyet azóta nem tudott megismételni, viszont legutóbb Auteuil-ben már nagyon közeli 2. helyezést szerzett, ami jó jel a holnapi versenyre nézve. Nagyon fontos megemlíteni, hogy mindkét szakágban (gáton és akadályon is) versenyzett már, gáton ráadásul Group 1 szinten is. Itt ugyan helyezetlen volt, de talán ezt még a tapasztalatlansága is okozhatta.

Christmas Rose (9) több alkalommal szerencsétlen versenyeket fogott ki, június óta egyszerűen nem találta magát. A sorozatos gyenge szerepléseket követően új lovast kapott Jonathan Plouganou személyében, akit sok istálló szívesen ültet, mert az utóbbi időben nagyon elkapta a fonalat. Az új társ meghozta a várva várt sikert, december 3-án Pauban újra győzelmet szereztek. Most is ez lesz a cél.

Gothatir (10) minden versenyében pénzért fut, hendikep szinten nagyon hasznos ló, sőt még 100.000 Euró fölötti Kincsem+ futamban is megállta a helyét ötödikként végezve. Nagyon friss még az élmény, hiszen csupán hat napja futott utoljára, trénere kissé aggódik, hogyan regenerálódik, de ha minden rendben lesz még jól is jöhet a közeli verseny.

Via Dolorosa (5) váltakozva fut, picit pályas-és táv specifikus ló. Utóbbi három alkalommal hosszúra próbálták, nem nagyon állta a távot. Rövidebbre sokkal jobb eredményeket, köztük győzelmet is szerzett 3500-on. Trénere szerint a pau-i pálya fekhet neki, talán kevésbé mély lesz a talaj, véleménye szerint meglepetést is okozat.

A futamokról bővebben a szombati programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A versenynap 12:25-kor indul Cagnes-Sur-Mer gátversenyeivel, a Kincsem+ futam pedig 13:47-kor fog startolni.

A futamokat élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:

http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!