Jön a Grand Prix du Bourbonnais, 3 milliárd Ft-os Szuper Jackpottal

Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 10. – Szuper Jackpot: 3.000.000.000 Ft

Jön a várva várt nagydíj, az Epique Series keretein belül megrendezésre kerülő Group 2-es Grand Prix du Bourbonnais! A nagydíjban négyéves és idősebb lovak vehetnek részt, a nemzetközi mezőnyben 17 kiválóság, csupa extra klasszis ügetővel, szédületes versenyre van kilátás.

Véleményünk: Bold Eagle (16) – Belina Josselyn (8) – Timoko (17) – Bird Parker (13) – Amiral Sascha (11)

bold-eagleBold Eagle (16) a világ egyik legkiválóbb ügetőlova, megannyi nagydíjban verhetetlen volt, papíron most is csodás esély, az előzetes oddsok szerint 1,5/1-hez adják. Az eredményeit olvasgatva az ember beleborzong, micsoda ló. 33 startjából 28 alkalommal győzött, idén csupán kétszer kapott ki, 2016-ban szinte minden nagydíjat sikerült bezsebelnie, a teljesség igénye nélkül: Prix d’Amérique, Grand Prix de France, és az Ötévesek Kritériumát is (természetesen valamennyi Group 1). Nem sokan mondhatják el ezt magukról, de ebben a szezonban két alkalommal meg tudták verni, a 4150 méteres Grand Prix de Paris-ban (Group 1), illetve utolsó versenyében, a Prix Marcel Laurent-ben (Group 2). Idomárja szerint a túlzott kezdeti tempó okozta vereségét, érdekesség, hogy még így is egyéni rekordot futott, természetesen most, ahogy mindig a győzelem az egyedüli céljuk. Egy biztos, félelmetes ló!

Belina Josselyn (8) idomárjával, a szintén csak szuperlatívuszokban emlegethető Jean-Michel Bazire-al indul, igazán jó párost alkotnak, két csodás versenyben (Prix Jockey, Ötévesek Kritériuma) a fent említett Bold Eagle tudta csak megelőzni őket. Két utolsó versenyében hibázott, ennek ellenére nagyon jó eséllyel várhatják a vasárnapot. Idén hatszor győzött, jórészt Group 2-ben, emellett a Prix de Selection-ben (Group 1) is, emellett rendszeresen dobogós. Jean-Michel Bazire szerint kancája kirobbanó formában van, dobogón a helyük.

Timoko (17) 4.265.098 Eurót keresett, ezzel, még Bold Eagle-t is messze lekörözi, természetesen ehhez a kettejük közti 4 éves korkülönbség is hozzájárul. Állandó társaként a világ legjobbjai között számon tartott Björn Goop fogja hajtani és mindent meg fognak tenni, hogy megverjék Bold Eagle-t. Timoko minden nagy pályát bejárt, idén kikapott a Prix d’Amérique-ben, nyert több Group versenyt, márciusban Cagnes-sur-Mer-ben a Grand Critérium de Vitesse Nice-Matin-t (Group 1), jeleskedett Solvalla-ban, Kouvola-ban, Agen-Le Passage-ban és Milánóban is. Ez volt az utolsó versenye, 2250 méteren lett 3. Princess Grif és Timone Ek mögött. Versenykarrierje során 13 Group 1-es trófeát szerzett, kihagyhatatlan a tikettekről!

Bird Parker (13) szintén a “gigászok ligájában igazolt játékos”. Eddig 11 elsőségnél jár, idén picit peches, “csak” háromszor tudott elsőként áthaladni a célvonalon. Nyert Caen-ben Group 2-ben 2450 méteren, Un Mec d’Héripré-t és Tiégo d’Etang-ot megelőzve, ezt követően Solvalla-ban is bizonyítani tudott hosszú távon (3140 méter). Ezek után rosszabb futások következtek, egészen augusztusig kellett várni, hogy ismét “megtörjön a jég”. Azóta nem volt túl szerencsés, legjobbjához közeli teljesítményt október 16-án tudott újból felmutatni, akkor Timoko orozta el előle a legjobbnak járó díjat. Philippe Allaire elégedett lova munkaformáival, természetesen a két top favorit-tól tart, de a harmadik helyre lehet esélyük, mindent bele fognak adni.

Amiral Sascha (11) nyáron csupán négyszer futott, viszont annál eredményesebb volt, három győzelem, egy harmadik helyezés áll a neve mellett. Augusztusban bámulatos versenyben egyéni rekordot (1:10,4) futott Mons-ban, a 2300 méteres nemzetközi Grand Prix de Wallonie-ban (Group 1). Utolsó versenyében, a Grand Prix de Bretagne-ban még nem volt 100 %-os, csupán 8. helyezést tudott szerezni. Florent Lamare most patkolatlanul küldi csatába, ez is azt mutatja, hogy keményen meg fogja majd szorongatni a favoritokat, a dobogó sem tűnik elérhetetlen célnak.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 16:10-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!