95.000 Eurós összdíjazás a csütörtöki Kincsem+ futamban!

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 08. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Igen komoly “A” kategóriás kiemelt versennyel jelentkezik ezúttal is Vincennes, ahol Nephenta Lux (8) lejelentésével, 13 ügető startjára lehet majd számítani.

Véleményünk: Unice de Guez (9) – Altesse du Mirel (4) – Mellby Viking (12) – Arazi Boko (11) – Oimbambam Effe (2)

unice de guezUnice de Guez (9) trénerével, egyben megszokott hajtójával, Jean-Michel Bazire-al indul. Utolsó két versenyében javulni tudott, 2.- később pedig 1. lett Vincennes-ben, igaz hosszabb távon, mint a csütörtöki 2100 méter. A tréner rendkívül elismerően nyilatkozott lova győzelméről, bízik benne, hogy ezúttal is remekül helyt állnak majd. Úgy látja, hogy a rövidebb táv nem okozhat gondot.

Altesse du Mirel (4) szintén idomárjával áll starthoz, Pierre Vercruysse szintén magabiztos lehetne, hiszen nehezebb mezőnyökben is helyt állt már (3. és 4. hely) , novemberben két 100.000 Euró feletti futamban is. Ennek ellenére a tréner elárulta, hogy még sokkal jobb eredményben bízott. Nagyon örül a mostani beállításuknak, a tréningek alkalmával jó formákat mutatott Altesse du Mirel, holnap még a győzelmet is megszerezheti.

Mellby Viking (12) társa a világklasszis Björn Goop lesz, de a ló saját teljesítményével is kivívja a figyelmet. Noha Franciaországban még nem futott, odahaza Svédországban igen kemény ellenfelekkel is megmérettetett. Futott már a király kategóriában (Group 1) Kouvola-ban, ahol 4. helyen végzett, ebben a mezőnyben bármire képes lehet.

Arazi Boko (11) a mezőny egyik legidősebb lova, aki rendszeres szereplője a nemzetközi Kincsem+ szintű futamoknak. Nagyon stabil ló, pályafutása során mindössze egyetlen alkalommal hibázott, 14 győzelmével és 26 helyezésével pedig nem akármilyen eredménysort tudhat maga mögött. Franck Nivard oroszlánhoz hasonló küzdőszelleméről számolt be, véleménye szerint az első öt között a helyük.

Oimbambam Effe (2) eredményei csalókák, hiszen nem volt helyezve az utóbbi három futásakor, nagyon erős mezőnyöket kapott. Ehhez képest most sokkal könnyebb dolga lesz, emellett új hajtója is hozhat rajta előre. Korábbi hajtója Mattia Monaco a ló remek végsebességéről számolt be, melyre most is támaszkodhat a menedzsment. A helyezettek közé várhatjuk.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
www.paris-turf.com

Olvass tovább!