Tovább dübörög Vincennes

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 07. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hatéves kancák kerülnek reflektorfényben a szerdai Kincsem+ futamban. A 16 hölgy közül többen jó sansznak tűnnek, néhányan papíron mindenki felett állnak, kérdés meg tudják-e oldani a kötelezőt.

Véleményünk: Amarilla de Rabut (10) – Alphea Barbes (2) – Reine du Zack (8) – Ask For You (16) – Stoneisle Lilian (12)

Vincennes - C3 - 29/08/2016Amarilla de Rabut (10) egészen rendkívüli formának örvend, tekintve, hogy július óta még senki nem tudta megverni. Ez egészen pontosan zsinórban 6 db nyerést jelent. Tény, hogy nagyon ügyesen menedzselték, mindig megtalálták számára a könnyű mezőnyöket, így mindig tudták vele hozni a kötelezőt. Most vízválasztóhoz érkezett, hiszen ilyen erős mezőnyben még egyszer sem futott, ugyanakkor káprázatos formája átsegítheti ezen az akadályon is.

Alphea Barbes (2) Graignes-ben győzelemmel zárt legutóbb, ami jó előjel a holnapi nap előtt, másfelől kérdés, hogy bírja-e majd a távot. szeptember második felében futott Vincennes-ben ilyen távon, akkor rosszul futott. Abban a versenyben a versenytársai is nagyjából hasonló képességűek voltak mint a jelenlegi résztvevők, kérdés azóta “fel tudott-e nőni a feladathoz”. Trénere elmondása szerint nem könnyű hajtás, azonban ha minden rendben lesz, megnehezítheti Amarilla de Rabut dolgát.

Reine du Zack (8) váltakozó formákat mutatott, viszont ő már gyakorlott versenyző a magasabb díjazású versenyekben is, október 21-én mutatott formájával a döntőben a helye. Ezúttal Edoardo Loccisano hajtja majd, remélhetőleg passzolnak majd egymáshoz. Marco Smorgon idomártól megtudtuk, hogy legutóbbi versenye egyáltalán nem tükrözi lovában rejlő képességet, véleménye szerint tudásban a mezőny felett állnak, ha ez tényleg így van még nyerhet is.

Ask For You (16) duplázás után van, Graignes-ben és Auch-ban sem talált legyőzőre. Dominik Locqueneux szerint igazi klasszis, ami 31 futásából mutatott 14 nyeréséből nagy valószínűséggel helyt álló megfogalmazás. Beállítása kiváló, reméljük a vincennes-i pálya is fekszik majd nekik.

Stoneisle Lilian (12) Jean-Michel Bazire társa lesz, Vincennes sztárhajtója első alkalommal veszi kezelésbe. Picit peches ló, mindig közel van a végelszámolásnál, de idén még nem sikerült nyernie. Ebben a szezonban nagyon keveset versenyzett, csupán néhányat futott év elején, vélhetően gyengélkedett az év nagy részében, ezért csak novemberben hozták ki újból. Abban a versenyben messze elmaradt a legjobbjától, de másodjára már jó eséllyel sokkal jobb formáját mutatja majd. Ha minden jól alakul egy jó helyezésre “bérelt helye lehet”.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.geny.com/
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!