Juhász Balázs Vincennes-ben képviseli hazánkat

Ma 16:45-kor startol a Prix des Rencontres Internationales névre keresztelt meghívásos futam, melyben Juhász Balázs képviseli Magyarországot.

A sorsolás kegyes volt hozzánk, hiszen Juhász Balázs társa a remek esélyesnek tűnő Sire de la Creuse lesz. A kiváló képességű ügető eddig 20 alkalommal haladt át győztesen a célvonalon, legutóbb egy Group 2-es (120.000 Eurós) nemzetközi megmérettetésen tette ezt Vichy-ben. A 2100 méterre kiírt futamban 15-en vesznek részt, a nemzetközi versenyben a francia hajtók mellett több ország  14, külföldről érkező résztvevője között végre hazánknak is szurkolhatunk!

A Prix des Rencontres Internationales története 2010-ig nyúl vissza. Az első évben Dénes Áron képviselte a magyar színeket, aki végül a hetedik helyen ért célba Magic de Assigny sulkyjában, őt követte Lakatos Csaba egy nyolcadik pozícióval 2011-ben, majd jött a máig emlékezetes 2012-es esztendő, amikor is Fazekas Imre elkelő harmadikként zárt Maud Goetz idomítottjával, Odedjalo-val.

2013-ban Rutkai József még tizenkettedik lett Vincennes-ben, azóta viszont nem kaptunk meghívást a nemzetközi futamra, egészen mostanáig.

fotó:
http://www.letrot.com/

Olvass tovább!