Színes program a pénteki versenynapon magyar indulókkal!

Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 01. Jackpot: 300.000.000 Ft

Színes programmal várjuk a lóverseny szerelmeseit több helyszínről, Chartres, Salon-de-Provence, Neuss, ahol Dragon Hunter és Tim Twister is starthoz áll, este pedig mindenkit vár a Kincsem+ futam Vincennes-ben.

Véleményünk: Anisa de Tilou (16) – Affable d’Occagnes (4) – Azela des Pleignes (10) – Alite de la Cote (11) – Aura Normande (6)

anisa de tilouAnisa de Tilou (16) az őszi időszakban két alkalommal is kifejezetten jól teljesített, Enghien-ben 2150-en győzelmet szerzett, később egy hibázást követően 4 hellyel szépített Argentan-ban 2800 méteren. A mezőny legtöbbet kereső lova, trénere szerint első sansz. Virgine Lecroq idomártól megtudtuk, hogy a hibázását követő negyedik helyezés csak egy felhozó verseny eredménye, már akkor erre az esti Kincsem+ futamra készültek.

Affable d’Occagnes (4) újból crack hajtót kap Erick Raffin személyében, mivel legutóbb kissé tudása alatt teljesített Vincennes-ben. Őszi formái között bőven találunk biztató eredményeket, hiszen komoly lovak között második-, egy picivel gyengébb mezőnyben pedig az első helyet is megszerezte. Emmanuel Varin idomár nem elégedett lova utolsó futásával, véleménye szerint sokkal több rejlik benne, mint amit november 20-án mutatott. Ezúttal más taktikát fognak alkalmazni, ami véleménye szerint meghozhatja majd a kívánt sikert. Mindenképpen a dobogós helyezésekért küzdenek majd.

Azela des Pleignes (10) hihetetlen teljesítménye alapján még a favoritot is letaszíthatja a trónról. Július óta talpon van, egy gyenge szereplést leszámítva mindig döntős volt, háromszor szerzett győzelmet zsinórban. Most egy kicsivel hosszabb versenybe kényszerül, kérdés mennyire fekszik majd neki a táv, azonban ha egy kicsit mélyebbre ásunk, kiderül, hogy áprilisban nem csak, hogy jól futott hosszabbra, de győzni is tudott. Trénere szerint itt az idő, hogy a “mély vízben” is kipróbálják, valóban döntő jelentőségű számukra ez a futás, eredményes szereplésükre számíthatunk.

Alite de la Cote (11) nyáron ritkán futott, sajnos rossz eredményekkel, viszont november 11-én, David Thomain kézbe vette és egy kifejezetten jó versenyt hajtva harmadik helyezést hozott ki a lóból. Jó jel, hogy ezúttal sem engedi át a sulky-t másnak, így akár még tovább jöhetnek előre. Trénerétől megtudtuk, hogy nem régen került az istállójába, ezért most kezdik el megtalálni a beállítását, a pénteki versenyben nem lenne meglepetés még a győzelem sem.

Aura Normande (6) utóbbi öt versenyéből háromszor is pénzért futott, hasznos lova az istállónak, legutóbb pedig már a várva várt siker is összejött számára. A Ready Cash apaságú kanca ezúttal patkó nélkül lép a pályára, most még jobb futást várnak tőle, mint a szeptemberi vincennes-i ötödik helyezés, reméljük, hogy rászolgál a tréner bizalmára és még eredményesebb lesz.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 20:35-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.vincennes-hippodrome.com/
www.geny.com

Olvass tovább!