Párizsi finálé – Juhász Balázs is sulkyba ül a francia fővárosban

Remek futamokat tartogat az előttünk álló hétvége, péntektől vasárnapig 26 összecsapást rendeznek Vincennes-ben, köztük több Group versenyt.

Egyelőre korai lenne esélyelemzésekbe bocsátkozni, hiszen a három napos meeting – jelen sorok írásakor – csak a törlések és indulóadások fázisában jár, így például a hétvége legfőbb attrakciójának számító Grand National du Trot sorozat döntője (Gr-2, 150.000 euró) kapcsán még 47 ló nevével találkozhatnak mindazok, akik ellátogatnak a Le Trot honlapjára.

Ennél is több lovat, összesen 92 ügetőt neveztek a Prix des Rencontres Internationales névre keresztelt meghívásos futamra, amely a tervek szerint a szombati versenynap hetedik futamaként, 16:45-kor startol majd Párizsban Juhász Balázs idomárhajtóval a soraiban. A 2100 méterre kiírt futamban maximum 15-en indulhatnak, a hazai színeket képviselő gall hajtó mellett további 14, külföldről érkező résztvevője lesz a 22.000 euró összdíjazású versenynek.

A Prix des Rencontres Internationales története 2010-ig nyúl vissza. Az első évben Dénes Áron képviselte a magyar színeket, aki végül a hetedik helyen ért célba Magic de Assigny sulkyjában, őt követte Lakatos Csaba egy nyolcadik pozícióval 2011-ben, majd jött a máig emlékezetes 2012-es esztendő, amikor is Fazekas Imre elkelő harmadikként zárt Maud Goetz idomítottjával, Odedjalo-val.

2013-ban Rutkai József még tizenkettedik lett Vincennes-ben, azóta viszont nem kaptunk meghívást a nemzetközi futamra, egészen mostanáig.

Alpi

fotó:
http://www.geny.com/

Olvass tovább!