Három istállótárs csatája a csütörtöki Kincsem+ futamban

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 12. 01. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Dübörög a gát szakág, az egyik legfontosabb pályán, Auteuil-ben futják a napi főversenyt. 18 kiváló ugróló csatájára számíthatunk, közülük hárman istállótársak, ketten pedig kiemelkedő favoritok.

Véleményünk: Niquos (14) – Urkashe (13) – Amijenka (12) – Allegro des Isles (3) – Singapur (1)

Niquos-300x200Niquos (14) több kiemelt versenyben mutatta már magát, nem is akármilyen eredményekkel. Október óta kétszer volt dobogós, egyre erősödő formájával még tovább lépkedhet a ranglétrán, ráadásul ezúttal gyengébb ellenfeleket kapott. Istállótársa Urkashe (13) és Veni des Mottes (15) is kérdés melyikük lesz a legjobb.

Urkashe (13) hasonlóan jó formában van, bár ősszel még csak egyszer állt starthoz, ahol 2. helyezést szerzett 3900 méteren. Esetében a rövidebb táv érdekes lesz, hiszen idén nem futott még ilyen rövidre, és korábbi eredményei is azt mutatják, hogy inkább a hosszabb versenyek fekszenek neki. A reggeli tréningeken remekül mozog, trénere szerint küzdeni fognak a győzelemért is.

Amijenka (12) fiatalabb, mint a fent említett favoritok. 2015-ben remek évet zárt, sikerül összehoznia két sikert is, 4100-, majd 3500 méteren is. Idén még csak egy futás van a lábában, 3700 méteren futott egy hete, akkor ugyan helyezetlen lett, ellenben hosszú kihagyás után ez nem meglepő.

Allegro des Isles (3) szintén a hatévesek közé tartozik, idén kezdte ugró pályafutását, korábban síkon versenyzett, nagyon eredményesen, mindig pénzért futott, 6 futásból négyszer győzött, egyszer kikapott és egy alkalommal pedig helyezett lett. Gáton is fantasztikusan teljesít, már meg is van az első sikere, melyet október 28-án gyűjtött be Auteuil-ben.

Singapur (1) top súlyával nincs könnyű helyzetben, ellenben parádés formája segíti. Az ötéves mén még csak négyszer futott, ellenben egy futást leszámítva mindig dobogós helyig ért fel, ami kifejezetten jó ajánlólevél. A táv nagyon kedvezhet neki, és még magasabbra emelték a lécet, hiszen most erősebb lovakkal kell futnia, mégis van benne fantázia. Fantasztikus a regenerálódó képessége, hiszen csupán két hónap alatt 4 alkalommal futott, ráadásul nem is akárhogyan.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!