Sikerülhet zsinórban negyedszer is?

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 23. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Nem kevesebb, mint 90.000 Eurót osztanak szét a szerdai Kincsem+ futam helyezettjei között. A dupla térhátrányos Group 3-as nagyversenyben 18 indulónk lesz, a komoly sanszok mellet néhány lónak komoly javuláson kell átesnie, hogy labdába rúghassanak, egy biztos, izgalmas lesz!

Véleményünk: Bugsy Malone (10) – Boldie Jenilou (2) – Swedishman (18) – Al Capone Jet (6) – Agora (7)

bugsy maloneBugsy Malone (10) 2875 méterről fog startolni állandó hajtójával Yoann Lebourgeois-val. A világ egyik legjobbjának számító Ready Cash utóda elképesztő szezont teljesített, 11 startból 8 alkalommal győzött, – közöttük Group 3-ban is -, egyszer második volt, kétszer pedig elugrotta magát, nyugodtan mondhatjuk, hogy bármelyik tulajdonos tárt karokkal fogadná. Philippe Allaire tulajdonos idomár kiváló futást vár lovától, célja, hogy a Grand National du Trot körverseny következő, decemberi fordulóján is részt vehessenek, melynek előfeltétele a szerdai helytállás.

Boldie Jenilou (2) kedvező beállításból várhatja az indítást. Az ügetőlovaglásban (Monté) is jeleskedő ötéves herélt egyre jobb formában van. Folyamatosan “talpon van”, Group 3-ban legutóbb helyezett lett, azóta pedig csak tovább javult. Ezúttal nagyon erős lovak közé kerül, ennek ellenére figyelmet érdemel. Trénere nyilatkozatában elmondta, hogy lova bomba formában van, ráadásul a pálya is nekik kedvez, mindenképp jó futást vár.

Swedishman (18) gyengébbek között és kicsivel rövidebb távon fantasztikus eredményeket tudott elérni, képes volt egymás után három győzelemre. Júniusban futott a jelenleginél is keményebb lovakkal, Group 2-ben  közeli negyedik helyet szerzett 2450 méteren. Később 2850 méteren, szintén Group 2-ben kicsit lemaradt így nem ért el pénzdíjas helyezést. Azóta csak játszik a gyengébb mezőnyökkel, Thierry Duvaldestin a helyezettek között szeretne végezni.

Al Capone Jet (6) nagyon gyakran fut, utóbbi két versenyét 6 napon belül teljesítette, ráadásul kicserélt lóként 10. helyezését győzelemmel kompenzálta november 8-án. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy jelentősen gyengébb lovakkal nézett farkasszemet utolsó versenyében, így mondhatni “hozta a kötelezőt”. Pierre Coignard idomár elégedett lova beállításával, nyilatkozatában pedig nagyon reálisan fogalmaz, tisztában van az ellenfelekkel, véleménye szerint a favorit Bugsy Malone legyőzésére nincs sok esély, ellenben egy szép helyezésért bejelentkezhetnek.

Agora (7) egy hibázást  leszámítva fantasztikusan teljesít. Öt versenyéből háromszor volt 1. helyezett, egyszer pedig 5. Kifejezetten jó helyzetbe hozza, hogy alaptávról fog fordulni, emellett nyerő formája is segíti. Az év elején futott már nehezebb társaságban is, kétségtelen, hogy akkor nem volt túl acélos, helyezetlen maradt, most viszont annyira jól érzi magát, hogy nem lennénk meglepődve ha megnehezítené a favorit dolgát.

Érdemes még megemlíteni Best of Jets-et (15), aki Group 1-ben futott, igaz helyezetlenül, ellenben sokkal jobb lovak között, rövidebb távon pedig Vicennesben 2. helyezést ért el Group 2-ben. Távbírását többször is bizonyította, ezzel nem lehet gond.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.courseschevaux.fr/
http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!