Ezúttal összejön Star Sun-nak?

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz 

2016. 11. 21. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Ismét a galopp szerelmeseinek kedvezünk, kedden a francia galopp fellegvárában, Chantilly-ban tartják a Kincsem+ futamot. 17 telivér közül választhat mindenki kedve szerint, közülük szemezgetünk.

Véleményünk: Star Sun (14) – Sans Peur (12) – Isacc (9) – Veakalto (5) – Jasmiralda (15)

star sun4Star Sun (14) nagyon peches utóbbi két futásakor is kikapott, ezenkívül mindig közel végzett, de a várva-várt győzelem sehogy sem akar összejönni. 1800-2000 méterig próbálták, láthatóan ezek a távjai, hiszen 2015-ös rövid-közép távra futott formáihoz képest, idén sokkal jobban teljesít. Trénere lovasait is váltotta, korábban Tony Piccone, most viszont harmadszor ad lehetőséget Cristian Demuro-nak. Kifejezetten kedvező a beállítása (54 kg), emellett eddigi tudását még erősebbek között is stabilan megfutotta.

Sans Peur (12) rendszeres szereplője a magas díjazású hendikep futamoknak. Augusztus elején 2500-on nagyon elmaradt, ezért visszavették a távját, ez pedig látványosan az előnyére vált. Még ugyanebben a hónapban harmadikként végzett 2000 méteren, később gyengébbek között a győzelem is összejött. Állandó lovasa Tony Piccone üli, összeszokott párosként jó esélyt képviselnek, trénere a döntőbe várja.

Isacc (9) szeptemberben győzött egy rendkívül hasonló versenyben, Chantillyban, stimmelt a táv is, a futófelület (PSF) is és az ellenfelek is hasonló képességűek voltak. Az első helyezést követően hosszabbra helyezetlen lett, november elsején viszont ismét nagyot futott, Maisons-Laffite-ben közeli másodikként végzett. Trénere eredményes szereplésükre számít, egyedül az idősebb lovaktól tart kissé, de így is megoldhatják a feladatot.

Jasmiralda (15) már régóta nem nyert, legutóbb még nyár elején gyengébbek között haladt át elsőként a célvonalon. Eddig hűen adta tudását, egy kivétellel mindig pénzes helyen végzett, Chantilly-ban nagyon tetszett neki a szintetikus felület (PSF), ezúttal is felállhat a dobogóra. Abszolút távspecialista, több pályán letette a névjegyét. Kíváncsian vájuk, hogy új lovasával Thierry Thulliez-vel milyen párost alkotnak majd. Trénere Stéphane Wattel elmondta, hogy más patkolási technikát alkalmaztak a közelmúltban, ami előre hozta a lovat, legalábbis a tréningek alkalmával nagyon biztatóan mozgott. Véleménye szerint számolni kell velük a végjátéknál.

Érdekes Pia Brandt idomárhölgy lova, Paraggi (7), aki ilyen társaságokban már háromszor is kikapott, ez jól mutatja rátermettségét, kérdéses lehet azonban a táv. A tréneri nyilatkozatból megtudtuk, hogy habár Paraggi még sosem futott ilyen hosszúra, jó alkalmazkodóképességével hosszabbra még jobb is lehet.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!