Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 15. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Szerdán egy kiemelt hendikep futam lesz a nap legjobban várt versenye, ahol 52.000 Eurót osztanak szét a helyezettek között. A 300.000.000 Ft-ot érő nyerő tikett eltalálásához 16 ló közül kell választanunk, helyszínünk a Sarthe folyó partján fekvő Angers lesz.

MagneticjimMagneticjim (1) annak ellenére, hogy 61 kg-os top súllyal indul, ebben a mezőnyben kiemelt favoritnak számít. A Galileo apaságú négyéves mén eddig két alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, melyből 2016-ban egyszer tudott felérni a csúcsra, még áprilisban, azóta kissé pechesnek mondható. Szeptemberi futásakor igencsak mutatta magát, 3. lett 1600 méteren Saint-Cloud-ban. Egy hónappal később Kincsem+ szinten nem tudott ismételni, igaz ebben a lovasváltozás is szerepet játszhatott. Ezúttal visszakapja megszokott lovasát, a tehetséges és erős kezű Maxime Guyon-t, Pascal Bary idomár szerint így már meglehet a kívánt siker.

Dijguite (2) legutóbb győzelemmel zárt, ennek fényében esélye lehet a duplázásra. Szezonja alatt eddig háromszor sikerült elsőnek lennie, emellett több helyezés is a számlájára írható. Utóbbi versenyéhez képest a körülmények számára annyiban változtak, hogy most erősebb lovak közé kerül, nyerése miatt 3 kg büntetést kapott, előző versenye 30.000 Eurós összdíjazású volt. Trénere nagyon elégedett lova kondíciójával, ráadásul nyilatkozatából megtudtuk, hogy a puha pálya is nagyon fekszik nekik, így nagyon jó esélyekkel indulnak.

L’Acclamation (10) rendszeres szereplője az 52.000 Eurós kiemelt díjazású hendikep futamoknak, október 23-án pedig együtt futott a fent említett top súlyos favoritokkal, akkor Magneticjim előtt végzett a 3. helyen. Beállítása nagyon kedvező, mindössze 55,5 kg-ot kell vinnie, ezúttal Théo Bachelot kap újabb lehetőséget. L’Acclamation eddig nem volt a megbízhatóság mintaképe, egy jobb futást rendszerint egy rosszabb követett, ha ezt a statisztikát nézzük most is ezt várhatnánk, azonban ebben a versenyben igazán annyira a helyezettek között a helye, hogy vétek volna kihagyni a tikettekről.

Karadargent (8) szinte csak Kincsem+ futamban láthattuk idén, az utóbbi időben inkább rosszabb eredményeket mutatott. Legutóbb megnövelték a távját a sorozatos helyezetlen sprint szereplések miatt és ugyan 6. lett, így pénz nélkül maradt, mégis magasan korábbi formái felett futott. Ezúttal újra kipróbálják 1600 méteren, ez már az ő versenye lehet, a helyezésekig mindenképpen érdemes Őt elkísérni. Trénere szerint a fantasztikus Pierre-Charles Budot-val döntős esélyt képviselnek, számukra is a puha pálya kedvező feltétel.

Lotus Garden (5) távspecialistának tűnik, ezen a pályán javuló tendenciát mutat. Idén nincs szerencséje, januári első versenye óta várja a győzelmet. Futott már Listed szinten is (augusztus 14., I. Mendizabal) akkor fantasztikus volt, 4. helyen végzett, sajnos azóta topját nem tudta megfutni, viszont most itt egy újabb lehetőség, hiszen ismét Ioritz Mendizabal pattan nyeregbe.

Érdekes ló a mezőnyben Ezpeletako (12). Zsinórgyőzelmei mellet, idén két kivétellel mind a 12 versenyében futott pénzért, remek formában van egész évben. Döntően sprint távokon szerepelt, ugyanakkor távbírását még 2000 méteren szerzett 3. helyével is igazolta, mondhatni univerzális ló. Javulással őt is a helyezettek közé várhatjuk.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:

Olvass tovább!