Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 10. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

Ismét ügetők a főszerepben a nap fő futamában. A Prix de Cognac-ban 6-9 év közötti mének és heréltek mérkőznek meg, számszerűen 18-an.

Véleményünk: Azaro d’ Eva (9) – Arthuro Boy (8) – Vichenko Chef (18) – Aero King (15) – Vasco Flower (14)

Azaro d' EvaAzaro d’ Eva (9) Jean-Michel Bazire kezei alatt készül, ahogy Vagabond d’Echal (6) is, mégis kettejük közül az előbbit,-egyben a saját tulajdonában álló lovat- válaszotta a mester. Eddigi eredményeit látva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen gyakran hibázó ló miért tartozhat a favoritok közé? Válaszul az eredmények ebben az évben: 13 start 4 győzelem egy dobogó egy helyezetlen futás. Sajnos a maradék hat versenyben galoppozás miatt diszkvalifikálták, ugyanakkor jól látszik, hogy nagyon komoly képességek rejlenek a felszín alatt. Szorzók szerint 2/1-hez adják előzetesen.

 

Arthuro Boy (8) a mezőny legstabilabb lova, emellett igen eredményes is, legutóbb második helyen végzett ezen a pályán, 2700 méteren (november 2.). Yves Dreux tulajdonos, idomárhajtó úgy nyilatkozott, hogy vannak még rejtett tartalékaik, melyeket megpróbálnak bevetni ebben a versenyben, véleménye szerint esélyük van a dobogóra.

Vichenko Chef (18) a mezőny legnagyobb pénznyereménnyel rendelkező lova. Szeptember 30-án győzelemmel vonult pihenőre, azóta versenyben nem szerepelt. Eddig tízszer győzött, melyből kétszer Kincsem+ futamban, most is magas esély. Charles Dreux tulajdonos, idomárhajtó elégedett a friss munkaformákkal és úgy látja, hogy a hatévesektől sem kell tartaniuk, bízik a győzelemben.

Aero King (15) hasonlóan hektikus versenyző, mint az először említett Azaro d’Eva. Az ő esetében az eredményeket kutatva egy szeptember végi győzelmet találunk, több galoppozás és helyezetlen verseny mellett. Áprilisban nagy formában volt, többször állt dobogón, ráadásul zsinórgyőzelmeket is össze tudott hozni. Nyáron és az ősz kezdetekor ezek a formák még elmaradtak. Abban az esetben, ha régi formája visszatér bármire képes lehet. Virgine Lecroq tulajdonos idomár úgy látja, hogy a beállítása külföldi vetélytársak híján tökéletes. Beszédesek az előzetes oddsok is, 6/1-hez adják.

Vasco Flover (14) szintén a stabilan teljesítő lovak közé tartozik, eddig már két Kincsem+ futamot is zsákmányolt. Szeptember közepén egy 34.000 Eurós futamban tudott győzni, viszont legutóbb nem volt szerencsés versenye. Christian Bigeon tulajdonos idomár úgy látja lova jó formában van, a helyezettek közé várja.

Nagy kérdőjel a futamban Vagabond d’Echal (6) is, aki október közepén nyert egy 30.000 Eurós futamot, melyet nem csak, hogy ismételni, de megközelíteni sem tudott novemberben. Trénere javulást vár tőle, ha ez sikerül pénzes helyezésére számíthatunk.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!