Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 09. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Szerdán az ügetőlovak kerülnek fókuszban a napi főversenyben. A Group 3-as Kincsem+ futamban 16 “öregló” indul, helyszínünk Nantes.

Véleményünk: Anzi de Liards (2) – Vanille du Dollar (3) – Bahia Quenot (4) – Utinka Selloise (11) – Venosc de Minel (7)

Anzi de Liards (2) papíron fantasztikus sansz. ebben a szezonban mindig dobogós, három győzelemnél és két második helyezésnél jár. Kérdés a táv, ugyanis ennyire hosszúra még nem futott, legutóbb Vicennesben 2700 méteren abszolvált egy 65.000 Eurós versenyt pazarul. Azóta pihent, remélhetőleg ez csak javára szolgál majd.

vanilledudollar.600Vanille du Dollar (3) ezúttal Franck Nivard-al a sulkyban lép pályára, ez már önmagában nagyon pozitív előjel. Fontos megjegyezni, hogy rendszeres képviselője a komoly versenyeknek és az a tényt is hogy nem csak jelen volt, de helyezett is lett (4. hely) ezen a szinten szeptember 28-án. Legutóbb rossz versenye volt, csak helyezetlenül tudott végezni, trénere azonban elmondta, hogy kifejezetten erre a versenyre készítette, itt kedvező feltétel az alaptáv. Sylvain Roger idomár úgy fogalmazott: “Csalódott lennék, ha nem tudna beleszólni a futam végkimenetelébe.” – Ez azért nem rossz ajánlólevél.

Bahia Quesnot (4) két hibázáson van túl, bár legutóbb már összejött számára egy helyezés. A lóról tudni kell, hogy még magasabb kategóriákban is megpróbálták hosszú távon (3000-4150 méterig), így nem lehet kizárni egy jobb futását. Erick Raffin-nal augusztusban voltak már helyezve, most is helyük lehet a dobogón. Trénere korrekt nyilatkozatában kifejtette, hogy lova ügetőlovaglásban való próbája rossz ötlet volt, nem neki való a szakág, egyik hibázását tehát betudhatjuk ennek a döntésnek, ugyanakkor nagyon elégedett a munkákban mutatott formákkal, küzdelembe várja.

Utinka Selloise (11) augusztus 11-i győzelme óta semmit sem mutat, illetve nem igazán találják a beállítását. Trénere szerint könnyelműség volna az utóbbi rossz eredmények miatt leírni. Ellenfélnek Anzi du Dollart és a térhátrányt tartja, ugyanakkor a helyezésekért küzdeni fognak.

Venosc de Minel (7) egyre jobb formában van, legutóbb már a harmadik helyet is sikerült elcsípnie, igaz hosszabb távon. Ezúttal még ő is befér az alaptávról forduló lovak közé, ez mindenképpen pozitívum a mellette. Feladata nem lett könnyebb, viszont jó formái miatt megpróbálják még erősebb lovak között, további javulás kellene győzelméhez, ezt azonban nem lehet kizárni.

Több kontrának tűnő ló lapul a mezőnyben, akik mellett csak komolyabb körültekintés után érdemes továbbmenni. Tallien (8) alaptávról indul, utóbbi versenyét pedig megnyerte, esetében a nyerő forma segítség lehet, ha még egy kicsit erősödik még a dobogóra is felállhatna. Topaze Jef (10) Pierre Vercruysse-el indul. Nagyon jól teljesít az utóbbi időben, 5-ből 4-szer helyezett volt 1:11,7-es rekordjával pedig a mezőny 3. leggyorsabb lova.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.casimages.com/
http://www.letrot.com/

Olvass tovább!