Örökzöld Swedishman

Jól átfutott, gyors versenyt hozott a Tour Européen du Trotteur Francais sorozat mindent eldöntő ötödik felvonása Belgiumban. A 100.000 euró összdíjazású monsi Kincsem+ futam Anna Mix favorit győzelmével ért véget.

A kettes programszámú kanca a verseny első harmada után ragadta magához a vezetést, ezt követően hajtójának, Franck Nivard-nak már csak arra kellett figyelnie, hogy megfelelően ossza be a hatéves ügető erejét a befutóig. A francia klasszis pedig nem hibázott, 1:12.4-es km átlagot ügetve egészen magabiztosan nyerték a széria végső, duplaszorzós állomását 30 pontot bezsebelve ezzel, amely az összetett ranglista negyedik helyére volt elegendő.

„A startunk meglepően jól sikerült, sokkal jobban, mint általában szokott. Viszonylag hamar élre álltunk, és innen már nagyon nehéz őt megverni” – mondta a győzelem után Nivard, majd így folytatta nyilatkozatát: „Rendkívüli tehetséggel megáldott ügető, aki ma minden tekintetben a riválisai felé kerekedett, kihasználva a kedvező beállítását.”

A TETF 2016-os kiírását az a Swedishman nyerte, aki a monsi fináléban csak a negyedik helyen ért célba, de belga összecsapást megelőzően elsőként haladt át a célon a svájci, a spanyol és a német etap alkalmával is, míg az első, Hollandiában megrendezett futamon az előkelő harmadik helyen zárt.

Az összetett második helyén a kétszeres (2014-15) címvédő Solea Rivelliere végzett. A tízéves kanca Belgiumban is odatette magát, hiszen Anna Mix mögött Philippe Daugeard idomítottja lett az ezüstérmes minimális különbséggel megelőzve Booster Winner-t.

A 2016-os Tour Européen du Trotteur Francais végeredménye:

1. Swedishman          75 pont
2. Solea Rivelliere     59 pont
3. Sierra Leone         44 pont
4. Anna Mix              39 pont
5. Booster Winner   29 pont

A Kincsem+ futam ötödik pénzdíjas pozícióját Ave Avis szerezte meg kialakítva ezzel a 2-4-8-3-15 befutási sorrendet, melyre mindössze egy flexi 25-ös találatot regisztrált a rendszer a 2382-es „Nyerő Plusz számmal” kiegészülve, ennek eredményeként pedig a szerencsés fogadó több mint 75 millió Ft-tal lett gazdagabb.

Alpi

fotó: Turfomania

Olvass tovább!