Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 11. 02. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Paris Vicennes ad otthont a szerdai Kincsem+ futamnak. A versenyben 18 indulóval számolhatunk, a táv 2700 méter lesz.

Véleményünk: Ustar de Vandel (17) – Ustou (1) – Ultra de Vidency (18) – Thoury le King (7) – Univers de Marzy (12)

ustar de vandelUstar de Vandel (17) idomárjával, Franck Nivard-al lép a pályára. Az utóbbi időben peches szériája volt, ami a kemény mezőnyöknek is betudható, lényeg, hogy győzelme már régóta várat magára. Október 14-i szereplése (4. hely) már előrevetítette, hogy a ló javulásban van, akkor komoly külföldi lovak is voltak a mezőnyben. Most minden adott lehet a győzelemhez, hiszen “csak” a hazai tenyésztésű lovakkal kell megküzdenie.

Ultra de Vidency (18) alacsonyabb kategóriákban versenyzett, ellenben utóbbi 5 versenyében mindig pénzért futott. Serge Peltier idomár elmondta, hogy lova kifejezetten erre a versenyre készült, tréningben jól dolgozik, megtudtuk azt is, hogy várásra fogják hajtani, így minden feltétel meg van egy jó helyezéshez.

Ustou (1) utóbbi két futásában igazán szépen teljesített két alkalommal is a dobogón tudott végezni, legutóbb pedig nyert. Esetében a kategória váltás okozhat nehézséget, a távbírását többször igazolta már, azzal nem lehet gond. David Thomain idomár nagyon bízik lovában, mindenképp a helyezett lovak közé várja.

Thoury Le King (7) kétszer másodikként végzett, ennek fényében akár a győzelmet s megszerezheti. Mellette szól, hogy még 82.000 Eurós versenyben is bizonyított, a távbírásával nem lehet probléma.

Univers de Marzy (12) több hajtó kezében is megfordult, de valamiért az őszi időszakban nem igazán találták meg számára a legmegfelelőbb versenyt. Trénere szerint a felkészülésüket semmi sem árnyékolja be, a ló munkában nagyon meggyőző, ismét új hajtót kap Jean-Philippe Monclin személyében, ezúttal jobb futást vár tőle.

Olvass tovább!