Esélylatolgatás a Péntek esti Kincsem+ futamhoz

Térhátrányos fordulóstartos verseny várható a holnap esti Kincsem+ futamban. A verseny alaptávja 2850 méter, a mezőny végén elhelyezkedő nyolc ló pedig 25 méteres térhátrányból fog majd fordulni. Összese 18-an a startnál, komoly verseny várható.

Véleményünk: Avrik de Guez (6) – Tripolini V P (3) – Orient Horse (15) – Art On Line (16) – Alain d’Occagnes (10)

Avrik de Guez (6) elég hektikus, két nyerése mellett több rossz futást is találunk az utóbbi mérlegében. Legutóbb a győzelemért csatázott, de sajnos ugrott, szeptember 2-án pedig győzelemmel zárt. Trénere úgy véli, hogy 1:13,5-körüli átlagára lehet számítani a vicennes-i verenyben.

Tripolini V P (3) eddigi karrierje során kilenc alkalommal végzett elsőként, ezen kívül számos komoly versenyben volt helyezett Svédországban. Első alkalommal fog itt versenybe szállni, ugyanakkor eddigi jó eredményei és stabil formái miatt könnyen elképzelhető, hogy megnyeri a futamot. Társa a fantasztikus Björn Goop lesz.

Orient Horse (15) mindenkori hajtójával, Pierre Levesque-el áll starthoz. Fantasztikus formában van, utóbbi 5 futásából hármat megnyert, legutóbb kikapott (Art On Line (16) és egyszer harmadik helyezett lett. Összesen 20 győzelemnél jár emellett 22 alkalommal volt helyezett élete során, nem kevesebb, mint 320.977 Eurót keresett. Legutóbb egy hónapos kihagyás után kapott ki, mellyel trénere összességében elégedett volt, most itt az alkalom, hogy bizonyítsa mire képes.

Art On Line (16) lehet az egyik kihívója a fentebb említett Orient Horse (15)-nak, hiszen legutóbb sikerült megvernie. Mellette szól a nyerő forma, kedveli Vicennest, akár duplázhat is. Trénere úgy véli a térhátrány miatt most nehezebb a helyzetük, azonban reálisnak tűnik egy jó helyezés. Úgy véli Tripolni V P a futam elsőszámú esélyese.

Alain d’Occagnes (10) Eric Raffin-nal indul ebben a versenyben, a tréner most átadja a crack hajtónak a stafétát, hiszen az utóbbi három alkalommal nem tudtak jó helyezést elérni. Jean-Marie Rouband idomár bevallotta, hogy legutóbb a melegítés alatt sokat kért lovától, és emiatt futott rosszul, most azonban a bomba formában lévő hajtóval, aki szintén jól ismeri lovát bármi elképzelhető.

Olvass tovább!