Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 19. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Szerdán magasabb szintre lépnek az ügetők (Group 3) az aktuális Kincsem+ futamban, a pénznyeremény 90.000 Euró lesz, melyet az első hét hely között osztanak majd szét a szervezők. A versenyben 16 lovat adtak indulónak, melyek három különböző távról fognak indulni (2950-, 2975-, 3000 méter).

Véleményünk: Balbir (4) – Viking Blue (14) – Topaze Jef (13) – Urac (9) – Vindaloo (5)

Scoop_065835_053_BALBIRBalbir (4) minden versenyében számít, az utóbbi 5 alkalommal az első háromban végzett. Idei nyár-őszi mérlege három győzelem és két harmadik helyezés. Mickael Cormy idomárhajtó kissé félszegen, de annál sokatmondóbban nyilatkozott. Úgy ítélte mg, hogy Balbir-nek kellett volna még egy felhozó verseny a komolyabb erőpróba előtt, hiszen szeptember 5-én versenyzett utoljára, ellenben a tréningben jól mozog, kedvező beállítása pedig még inkább segíti, mindezek tudatában úgy véli megoldhatják a feladatot.

Viking Blue (14) tapasztalt ügetőló, láthattuk már nehezebb kategóriában Vicennes-ban, igaz akkor sajnos galoppozás miatt diszkvalifikálták. Később Marseille-ben hatalmasat futott, hiszen egy szintén Group 3-as versenyben ért el második helyezést. A táv is igencsak mellette szól, hiszen az előbb említett második helyét is szinte ezen a távon szerezte (3000 méter). Yannick-Alain Briand idomárhajtó nyilatkozatában elárulta, hogy további javulást vár lovától, véleménye szerint az első öt között a helyük.

Topaze Jef (13) öt futásából négyszer pénzért futott, frissebb formáit pedig kivétel nélkül ezen a szinten. Kissé peches ló, a győzelmek elkerülték, de mégis mindig “közel volt a tűzhöz”, így nehéz volna kihagyni a tikettekről. Jean-Michel Baudouin idomár elmondta, hogy kifejezetten erre a versenyre készítette lovát, úgy véli Viking Blue az ellenfelük.

Urac (9) idei eredményei között találunk győzelmet is (44.000 Euró), ráadásul egészen friss ez az eredmény, hiszen augusztus végén nyert utoljára. Trénere szerint kedveli a jobbkezes pályákat, komoly végspeedjét pedig meg fogja mutatni a befutóban. Nicolas Ensch idomárhajtó nyomatékosan felhívja a fogadók figyelmét, hogy számoljanak lovával az első öt helyen!

Vindaloo (5) legutóbb kikapott Laval-ban, előtte pedig győzött is, jó formában van. Jean-Francois Senet idomárhajtó bízik lovában, úgy véli ott a helyük az első ötben.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.canalturf.com/

 

Olvass tovább!