Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 18. – kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

Ma a telivérek lesznek főszerepben a deauville-i Kincsem+ futamban. A négyéves és idősebb lovaknak kiírt kiemelt hendikepben 16-an mérik össze tudásukat. A táv 2500 méter.

Véleményünk: Elusive Dancer (6) – Samire (3) – Mister Smart (10) – Art of Zapping (14) – Smart Whip (11) 

elusive dancerElusive Dancer (6) idén többször bizonyított már ezen a szinten, igaz időközben kétszer helyezetlenül végzett. Idomárja Stéphan Cerulis elmondta, hogy lova a nyár elején nem volt jó formában, így megpihentette. A pihenő láthatóan megtette hatását, azóta sokkal jobban mozog. A pályaváltás nem okozhat gondot, valamennyi talajtípuson szívesen versenyez, így utóbbi deauville-i gyenge szereplését Saint-Cloud-ban korrigálta, most is a döntőbe várhatjuk.

Samire (3) kissé váltakozva fut, utolsó versenyében jócskán elmaradt korábbi formáitól. Augusztus elején futott Deauville-ben nagyon hasonló körülmények között, akkor dobogón végzett, ha legalább azt a formát tudná, meg is viccelheti a társaságot. Trénere nem elégedett a legutóbbi eredménnyel, elmondása szerint munkában repül a ló, ha sikerül állandó lovasának, Thierry Thuliez-nek ezt kihozni belőle, bármire képesek lehetnek.

Mister Smart (10) több versenytársát verte már meg ezen a szinten (Art Of Zapping, Délégation), de valamiért picit mégis peches és egy-egy helyezésnél előrébb nem tudott jutni. Nála nincsenek akkora kiugró különbségek a formákat tekintve, mint Samire-nál, viszont a nyeréshez topot kell futnia. A tréner Nicolas Caullery nyilatkozatából megtudtuk, hogy kifejezetten ide készítik Mister Smart-ot, melynek fényében komolyan bízik jó futásában.

Art of Zapping (14) a championátusban második helyen álló Maxime Guyon-nal indul, aki először lovagolja majd a szintetikuson nagyon jól mozgó lovat. Tony Castanheira idomár elégedett lova kondíciójával, nagy reményekkel indulnak, hiszen nagyon jól állnak az alacsony teher miatt (54 kg) is.

Smart Whip (11) több gyenge futást legutóbb kiemelkedő formájával (2400 méter – 3. hely) feledtette. Trénere nagyon korrekt nyilatkozatában elmondta azt is, hogy egy csütörtöki versenyben is futhattak volna, mégis a mai mellett döntöttek. Azt is megtudtuk, hogy az év végéhez közeledve már látja a fáradtság jeleit Smart Whip-en, de még így is küzdelembe, vagy egy jobb pénzes helyre is várható.

Kontraként ma érdemes lovast is játszani, hiszen Pierre-Charles Budot új francia rekordot beállítva (229 győzelem egy szezon alatt) most az Európa rekordért menetel. Lova De Bon Aloi magas súlya ellenére jó sansz, hiszen legutóbb együtt nyertek, ami egész évben nem jött össze Thuliez-nek.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.leparisien.fr/

Olvass tovább!