Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 05. – csütörtök – Jackpot: 

Csütörtökön egy fontaineblau-i sprintversennyel jelentkezik a megújult Kincsem+, ahol a megnyerhető Jackpot minden nap 300.000.000 Ft, vasárnap pedig jelentkezik majd az első + 300.000.000 Ft külön nyeremény is, melyre azok lesznek jogosultak, akik helyesen eltalálják az első 5 ló sorrendjét (nem lesz szükség a nyerő plusz számot is eltalálni). Az 52.000 Eurós futamban négyéves és idősebb lovak vesznek részt, egészen pontosan 18-an, bőven van lehetőség favoritot találni, lássunk is hozzá.

Véleményünk: Myasun (1) – Haftohaf (7) – Desert Blanc (3) – Dark Orbit (17) – Dani Wallon (2)

myasunMyasun (1) több szempontból is jó esélynek tűnik, hiszen június óta közel végez, idén egy áprilisi futást leszámítva minden alkalommal pénzért futott. Ellene szól a 63 kg-os top súly, 10 kg-mal visz többet, mint a legkisebb terhet cipelő Heave Ho (18), de talán ilyen rövid távon a szokásosnál kevesebbet számít majd a súlykülönbség. Futott már komolyabb lovakkal is augusztus 20-án Deauville-ban, akkor 1000 méteren negyedikként végzett. Jelenlegi társai közül többet megvert már, pl az előbb említett futamban Hatari-t (9), Vedeux-t (6), és Heave Ho-t (18) is. Ezúttal új zsokét kap Maxime Guyon személyében, trénere az új párost is a döntőbe várja.

Haftohaf (7) felhívja magára a figyelmet, hiszen hosszabb kihagyás után is szinte semmivel sem maradt el korábbi jó formáitól. Rendszeres Kincsem+ résztvevőként idei futásai jól tükrözik képességét. Legutóbb az itt futó lovak nagyobbik részét meg tudta előzni (Karadargent (4), Victorious Champ (5), City Money (8), Vedeux (6)), egyedül a Hatari (9) volt nála jobb. Zsokéja, Gerard Mosse úgy látja lova formában van, célja, hogy az első öt hely valamelyikét megszerezzék.

Desert Blanc (3) utóbbi két futása, valamint klasszis lovasa Christophe Soumillon miatt tűnik esélyesnek. Utolsó előtti versenyében találkozott Victorious Champ-al (5) és Bullish Bear-el (11), kettejük közül előbbi másodikként megverte, utóbbi viszont igen messze a 11. helyen végzett. Christian Baillet, a ló trénere elárulta, hogy Myasun-t (1) tartja ellenfélnek, ha a pálya talaja kedvezően alakul (számukra a gyorsabb/keményebb pálya lenne alkalmasabb), még meg is nyerheti a versenyt.

Dark Orbit (17) utolsó két futásával nem győzött meg minket, mégis korábbi jó formái miatt nem igen lehet kihagyni. Augusztus 13-án Diamant de Vati (13) jobbnak bizonyult nála, viszont Dark Orbit-ot (17),  Attilas-t (14) és Sierra Leona-t (15) is maga mögé tudta utasítani.  Új lovasa Mickael Barzelona lesz, a menedzsment bízik benne, hogy ismét régi toppját idézi majd lovuk.

Dani Wallon-t (2) legutóbb diszkvalifikáták, mivel a futamot követően lovasa kevesebb súllyal mázsált ki, mint az előírt teher. Kicsit peches időszakon van túl, most reméljük megtörik ez a széria és ismét viszont láthatjuk a májusi chantilly-i formáit. A ló trénere Christian Delchet-Sanchez elmondása alapján Dani Vallon ősszel teljesíti legmagasabb számait, kedvező számára a csípősebb időjárás. Ha visszatekintünk a tavalyi formáira jól látszik, hogy valóban ezek a hónapok mennek számára legjobban, így mindenképpen az esélyesek között érdemes őt számon tartani.

Mivel ebben a mezőnyben nagyon sokan versenyeznek együtt ezért érdemes még néhány lovat megjátszani. Ilyen lehet Victorious Champ (5), aki utolsó gyenge szereplésekor ugyan nagyon “kirúgott” korábbi formáihoz viszonyítva, ellenben augusztusi dupla 2. helyei nagyon is felhívják rá a figyelmet! Hatari (9) egy nagyon megbízható telivér, aki mindig ilyen, ha nem komolyabb mezőnyökben áll starthoz, legutóbb pedig egy biztató második helyezéssel mutatta meg, hogy még képes javulni.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:

Olvass tovább!