Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 10. 05. – szerda – Jackpot: 1.860.000.000 Ft

Szerdán egy komoly Group 3-as versenyben 17 ügetőló küzdelmére lehet számítani a napi Kincsem+ futamban. Az ötéves és idősebb lovaknak 2875 métert kell majd megtenniük Meslay-Du-Maine pályáján. Az indítás ezúttal is forduló starttal történik majd, a mezőny kisebbik felének (14-17) 25 méteres térhátrányt kell majd ledolgoznia.

Véleményünk: Briac Dark (13) – Call Me Keeper (8) – Beau Gamin (10) – Quick Fix (11) – Duke of Greenwod (9)

briac darklBriac Dark (13) trénerével, Franck Anne-val indul, utoljára Le Croise-Laroche-ban egy hasonló összecsapásban kapott ki. Mindig komoly versenyekben szerepel, egy ugrást leszámítva stabilan teljesít, alaptávról fordulva jó eséllyel vág neki ennek a futamnak. Franck Anne nyilatkozatában elmondta, hogy lova szeptember elején mutatott formáinál sokkal előrébb jár, így még a komoly ellenfelek ellenére is első helyre várja.

Call Me Keeper (8) második francia szereplésére készül. Sajnos elég gyakran hibázik, viszont június-júliusi formái magasan ajánlják, többször igazolta már komoly képességét. Crack hajtója a szerdai megmérettetésben Franck Nivard lesz, aki nyilatkozatában nagyon elismerően beszélt lováról. Elmondta, hogy Grobois-ban már ő készítette, nagyon elégedett a kondíciójával és megítélése szerint a pálya is nagyon fekszik majd Call Me Keeper-nek. Ezek alapján nehéz lenne kihagyni.

Beau Gamin (10) a stabilitás mintaképe, tudását minden versenyében hűen igazolja, igaz nyerni már tavaly július óta nem tudott. Ennek ellenére a helyezésekért minden versenyében bejelentkezik, szinte sosem galoppozik, jóformán “bérelt helye van” az első öt között. Hajtója Eric Raffin nyeregből is jól ismeri társát, hiszen utolsó két alkalommal ügetőlovaglásban is együtt versenyeztek, ráadásul 240.000 Eurós összdíjazásért. Igazán kedvező a beállításuk, nem lenne csoda ha összejönne a győzelem.

Quick Fix (11) Svédországban versenyzett, nem is eredménytelenül, öt futásból kétszer volt harmadik, igaz rövidebb távokon próbálták eddig. Gianni Coysman, a ló trénerasszisztense a tréningben látottak alapján magasan ajánlja lovát a fogadóknak. Tény, hogy Quick Fix első alkalommal fut Franciaországban, azonban van reális esélye egy jó helyezésre.

Duke of Greenwod (9) legutóbb komolyan felhívta magára a figyelmet, hiszen közeli negyedikként végzett Le Croise-Laroche-ban 2200 méteren. Idén augusztusban nyert utoljára, igaz nem ezen a szinten, most is inkább a jobb helyezések tűnnek valószínűbbnek. Ő is stabil ló, eddig mutatott döntően pénzes helyezései ajánlják.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.turfomania.fr/
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!