Zápolya Díj szombaton, Magyar St. Leger és Szent László Díj vasárnap

Remek programokkal folytatódik a lóversenyszezon a hétvégén, szombaton a Zápolya Díjban nagyszerű formában lévő öreg lovakkal néz farkasszemet két hároméves, nevezetesen Újrázz! (Veréb Zsolt) és Ultimate Sun (Hajnal Tibor). Ennek ellenére nem a fiatal páros a favorit, hanem Sanger MS (Kőszegi-Kovács László), Oldtimer Diamant (Vezér Emese) és Henrik Ibsen A.T. (Dejan Katanic). Mindenesetre érdekes lesz mire megy a feltörekvő klasszis duó az idősebb generáció ellen. A nap másik érdekessége a Kétévesek Versenye lehet, melyben három nyerő, VAQU. Em. Q. (Csordás Emil), Villám Ville (Fazekas Imre) és Walking John M (Branislav Mukity) is felsorakozik a startautó mögé, ugyanakkor az elsőre mutatkozó Celsius Evo (Németh Viktória) megviccelheti őket.
Kezdés 14.00-kor, míg a tervek szerint a Kincsem+ futam a megszokott 15.15 órás időpontban rajtol.

Vasárnap a galoppon megrendezik az év utolsó klasszikusát, az extra keménységet igénylő Magyar St. Leger-t. A nemzetközi mezőnyt elnézve fantasztikus versenyre van kilátás, a Magyar Turf pedig Matidia (David Parkes), Laurentius (Christian Gnesi), Souvenir de Mauve (Kerekes Károly) és Prairie Lukas (Miladin Stanarevic) négyesét véleményezi, ám a Szerb Derby hőse Jaafy, a kétszeres nagydíj győztes My Luck, valamint a Derby helyezett Sárkányfű is harcban lehet a végső sikerért. A kétévesek legnagyobb erőpróbáját is végigizgulhatjuk, a Szent László Díjban a még veretlen Humanic (Christian Gnesi) képviseli a legjobb sanszot, de őt komolyan megszorongathatja Mágnás (Stanislav Georgiev), Eva Gore (David Parkes) és Cimbora (Ján Havlík) is. Pályára lép a Kincsem Díjat bezsebelő Galileo ivadék, Rhett Butler (Christian Gnesi), aki a MAFE – Tattersalls Díjat várhatja első esélyként.
Start ezúttal már 12.00-kor
, a nemzetközi kínálatban pedig minden bizonnyal helyet kap néhány ütközet az Arc meetingről, míg a Kincsem+ futam maga a Prix de l’Arc de Triomphe lesz 16.05-kor, melyben 3 milliárd forint szuper jackpottal kalkulálhatnak a fogadók.

Élőben közvetít a Sport Tv.

Olvass tovább!