Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 29. – péntek – Jackpot: 1.785.000.000 Ft

Péntek este újra Vicennes a célkeresztben, az esti Kincsem+ futamban. Összesen 18 lovat neveztek, a kiírás szerint hatéves és idősebb mének és heréltek indulhatnak a térhátrányos, fordulóstartos összecsapásban. Fogadási szempontból igazi csemege lehet.

Véleményünk: Avrik de Guez (17) – Anoa (18) – Aigle de Dompierre (8) – Venquero Phedo (14) – Adios Amigo (5)

Dimanche 27 Septembre 2015;Paris-vincennes;PRIX DE MILLY LA FORET;Jean-Michel BAZIRE;Ecurie J.PH. DUCHER;J.PH. DUCHER;SCOOPDYGA - DESBRIEL Valentin

Avrik de Guez (17) rendszeres résztvevője a hasonló kategóriás versenyeknek (25.000-45.000 Euró), így a mostanában futott formái hűen tükrözhet(nék) formáját. Érdekes, hogy hosszabb (2850 méter) és rövidebb (2150 méter) távon is tudott versenyt nyerni a 2016-os szezonban, ilyen értelemben nem lehet gond a pénteki versennyel, mégis marad egy zavaró tényező. Szeptember 10-én Vichyben 2850 méteren állt starthoz és korábbi formáit meghazudtoló 10. helyen végzett, igaz 10 napra rá nagyot futott és győzött. Ennek ellenére Jean-Philippe Ducher a ló tulajdonos idomárja nagyon elégedett lovával, mindenképp az élre várja, úgy ítéli meg, hogy még mindig fejlődik, ennek fényében remek sansz.

Anoa (18) egy kategóriával alacsonyabb szintről érkezik, sajátjai között 5-ből 3 alkalommal is jó helyezést tudott szerezni, itt viszont javulásra lesz szüksége a győzelemhez. Ismét megszokott hajtója Eric Raffin lesz a társa, ez mindenképpen jó előjel, hiszen valamennyi jó eredményét vele szerezte.  Idomárja felhívja a figyelmet utolsó 4. helyezésére, akkor is térhátrányból futott, most még jobb sansznak tartja.

Aigle de Dompierre (8) eddigi szezonja pechesen alakul, legjobbját szeptember elején futotta Feurs-ben 2050 méteren, de ott is csak az ötödik helyhez volt elég gyors. A francia tipszterek nagyon ajánlják, holott eddigi tudása ide kevésnek tűnhet, ugyanakkor az istállótitkokat, friss munkaformákat ők jobban ismerik, így kicsit mélyebbre ástunk. Látható, hogy a tréner mindenképp az eredményességre hajt, hiszen felkérte Franck Nivard-ot, hogy ebben a versenyben ő hajtsa Aigle de Dompierrre-t, pedig korábban mindig házon belül választott hajtót. Mellette szól továbbá, hogy tavaly októberben igencsak jó formában volt és győzött 2700 méteren  Lyon-La Soie-ban, ennek tükrében nyugodtan várhatjuk a legjobb öt közé.

Venquero Phedo (14) utolsó versenyében 8. helyezést tudott szerezni, trénere szerint rosszul sikerül patkolás volt a rossz szereplés okozója, most “mezítláb” fut, így megítélése szerint sokkal jobb helyzetben lesz. Egyébként nem túl szerencsés ló, eddig összesen hét nyerése volt teljes karrierje során, emellett tizenegyszer lett helyezett. Sok versenytársával ellentétben viszont előnyt kovácsolhat komoly végsebességéből és nagy stabilitásából, ritka, hogy ugorjon, hozzá képest Un Royal-lal (4), például hibát hibára halmoz.

Adios Amigo (5) kedvező helyről várja a startot. A hatéves herélt utolsó három versenyében minden alkalommal a dobogón végzett, kiugróan jól teljesít. Ebben a versenyben komolyabb csapatba került mégis nagyon jó beállítása és utóbbi formái elrepíthetik akár a dobogóig.

Természetesen ekkora mezőnynél érdemes kontrákat is játszani, nehogy kiessenek egy esetleges nem várt hibázás miatt. Kontra lehet Acrobate (16) augusztusi formái miatt, valamint a kis versenyekben stabilan jól futó Un Roi (6) is.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 20:35-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!