Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 26. – kedd – Jackpot: 1.740.000.000 Ft

16 lovas gátverseny lesz a keddi versenynap csúcspontja. A komoly összdíjjal kecsegtető nagy hendikep versenyben 105.000 Eurót osztanak majd szét a résztvevők között, a mezőnyben ötéves és idősebb mének, heréltek és kancák.

Véleményünk: Grinamix (6) – Mallorca (10) – Lando Blue (11) – Vangel de Cerisy (12) – Victor Harbor (4) 

Mercredi 30 Mars 2016;Enghien Soisy;PRIX DU MONT-DORE;Jonathan NATTIEZ;Jérome REYNIER;Gérard AUGUSTIN-NORMAND;Philippe LORAIN;Patrice LENOGUE;SCOOPDYGA - COSTABADIE Pierre

Grinamix (6) utolsó versenyét figyelmen kívül hagyva (3600 méter) jó helyezésekkel rendelkezik. Korábbi eredményeit figyelve úgy néz ki a hosszabb távok kedvezőbbek számára, utolsó versenyét is 3800 méteren nyerte, Auteuil-ben. Trénere korrektül elárulta, hogy nyáron megpihentette lovát, és azt is megtudtuk, hogy hosszú időre van szüksége, hogy verseny közben bemelegedjen, ez a táv már minden bizonnyal elég lehet a sikerhez.

Mallorca (10) kanca létére klasszis lovasával, Kévin Nabet-val kiemelkedő esélynek tűnik. Tavasszal minden versenyét ezen a szinten futotta, akkor nem volt az igazi, viszont szeptember 9-i 4. helyezése biztató lehet, kezd formába lendülni. Hubert de Waele, Mallorca tulajdonosa nagyon elégedett a szeptemberi futással. Kissé tart a talajtól, a puhább felület kedvezőbb lenne számukra, ennek ellenére további javulásra számít és tisztes helytállásra.

Lando Blue (11) a lovifogadas.hu harmadik esélyese. Alacsonyabb kategóriákban, de minden versenyében nagyon megbízható, folyamatosan javuló képességről tesz tanúbizonyságot, ráadásul eddigi legnehezebb versenyében (105.000 Euró) még tovább fejlődött és egy gyönyörű második helyezést szerzett augusztus 6-án. Idén kezdte meg pályafutását a szakágban, trénere nagyon bízik benne, hogy ezúttal “megtörik a jég”.

Vangel de Cerisy (12) tavasszal kétszer is második volt, ráadásul zsinórban, ez felbátorította Marc Pimbonnet-et, hogy magasabb kategóriákban is megméresse lovát. Vangel de Cerisy vette az akadályokat, Lyonban kissé peches volt, ugyanakkor utolsó versenyében hatalmasat szépített és harmadik helyen végzett. Kedvező a beállítása (62 kg) akár még a győzelem is összejöhet, az előzetes adatok alapján úgy tűnik nem lehet kihagyni.

Victor Harbor (4) idén még csak egy érvényes futással rendelkezik, ez volt idei második futása, hiszen első versenyében feltartották, viszont hosszú kihagyás után augusztusban győzni tudott. Kissé magasan áll ebben a futamban (66 kg), viszont még így is 8 kg-mal a top súly alatt van, megoldhat egy jó helyezést. Trénere Yannick Fertillet elmondta, hogy lova remekül alkalmazkodik a mélyebb és keményebb talajokhoz is, a távval sem lehet probléma, hiszen 3500-3900 méterig már bizonyította tudását.

Kontra lovak természetesen itt is akadnak, ilyen lehet a top súlyt cipelő Rock The Race (1), aki nagyon komoly versenyekben volt helyezett és nyerő is, a vitt súly és a pálya talaja szólhat ellene. Kis súlyával Pourtoimarco (14) is beleszólhat ebbe az összecsapásba, folyamatosan jó helyezéseket szerzett, viszont ezen a szinten további javulásra lesz szüksége.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.canalturf.com/
https://upload.wikimedia.org

Olvass tovább!