Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 19. – kedd – Jackpot: 1.635.000.000 Ft

Kedden ismét az ugró szakág kedvelőinek kedvez a program, hiszen az egyéb galopp és ügetőversenyek mellett Auteuil-ben futják a Kincsem+ futamot, a Prix Calabrais-t. A verseny távja 3600 méter, 18 kiváló telivér a startnál, indítás: 13:47-kor.

Véleményünk: Bora des Obeaux (1) – Bise de Mer (2) – Baguette Magique (3) – Chanson Douce (9) – Vendelogne (12)

BORA_DES_OBEAUXBora des Obeaux (1) mindig ezen a szinten fut, idén egy elsőségnél jár, kicsit peches ebben a szezonban, sajnos utolsó két futásakor rosszul jött ki a lépés, legutóbb lovasa leesett róla, viszont képességét 2015-ben is többször megmutatta, ha sikerül hiba mentesen futnia mindenképpen jó esélyt képvisel. Trénere mérföldkőként tekint erre a futásra, bízik benne, hogy megoldja a feladatot.

Bise de Mer (2) idén nyert már ehhez közeli távon (3800 méter), utolsó két versenyében még nehezebb feladatoknak vetették alá, melyeket sikerrel oldott meg, második, majd negyedik helyen végzett. Trénere kissé aggódik a 70 kg-os súly miatt, ennek ellenére bízik lova jó regenerálódó képességében. Pihenő után újult erővel vághat neki a feladatnak.

Baguette Magique (3) idei szezonja csodásan alakul, folyamatosan a helyezettek között végzett. Utolsó versenyében ezen a távon futott, akkor a harmadik helyen végzett, ugyanakkor az a verseny 105.000 Eurós összdíjazású, még a keddinél is komolyabb kategória volt, megoldhatja ezt a feladatot.

Chanson Duce (9) duplázáson van túl, folyamatos javulást mutatva, hiszen kategória ugrás után is bizonyít. Most még nehezebb feladatot kap, ugyanakkor kifejezetten kedvező beállítása mellett még így is jó esélye van. Trénere nagyon bízik a sikerben, úgy látja, hogy kancatársai ellen nyerő sansz.

Vendelogne (12) kissé váltakozva fut, Auteuil-ben ezen a távon legutóbb lecsúszott a pénzdíjas helyezésekről, ugyanakkor abban a kategóriában (135.000 Euró) mutatott hatodik helye nem is annyira rossz teljesítmény.  Utolsó versenyében harmadik lett 3700 méteren Craonban, javulásban van, a helyezettek között kellene végeznie.

Kontra lovak ebben a mezőnyben is akadnak, Emiline (7) kisebb kategóriákban még duplázni is tudott, javulással helyezett lehet. Cabriole Mag (8) három futással a lábában ugyan újoncnak számít, ugyanakkor eddig mindig dobogós volt.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.canalturf.com/
www.placeminute.com

Olvass tovább!