Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 15. – péntek – Jackpot: 1.575.000.000 Ft

A megszokott menetrend szerint pénteken hosszú programra készülhetünk. A nap kezdetén döntően a galopp lesz főszerepben, este pedig bekapcsolódik az ügető is. A Kincsem+ futamot Paris-Vicennes-ben futják, 18-an, fogadási szempontból igazi kihívás. Sokesélyes futam, mindenképpen már most érdemes bújni az ajánlatot.

Véleményünk: Veritable Crack (12) – Arthuro Boy (13) – Ulysse de Fountain (17) – Uzo Josselyn (14) – American Josco (8)

veritable1Veritable Crack (12) egy érdekes lova a mezőnynek. Hasonló mezőnyökben szerepel, és mindig jelen van a végelszámolásnál, de valamilyen oknál fogva mégis peches és csak a helyezésekért küzd. Vicennes-ben idén volt már közeli második, ezen kívül utolsó időeredménye sem volt rossz, javuló formában van. Trénere szerint, az első ötbe várható.

Arthuro Boy (13) stabilan jól teljesít egy árnyalattal gyengébbek között, július óta mindig az első háromban végzett. Két győzelme is ajánlja, arról nem is beszélve, hogy idáig gyepen versenyzett. Távbírásával nem lehet gond, minimális különbség volt a korábbi távjai és a pénteki között, jó eséllyel vág neki ennek a versenynek.

Ulysse de Fountain (17) két elsőséget is tudott szerezni nyáron, általános formái alapján is abszolút sanszként tekinthetünk rá. Ebben a kategóriában próbálkoztak már vele, ez volt az utolsó versenye, negyedikként végzett. Yoann Remi Le Mee abszolút elégedett lova 2016-os szezonjával, egyedül a 25 méteres térhátránytól tart picit a vicennes-i kis pályán. Ha jól alakul a verseny, mindenképpen az első öt közé várja.

Uzo Josselyn (14) hosszú kihagyás után bravúrosan tért vissza (3. hely) a 2016-os szezonban. A korábbi formái talán most nem mérvadóak, idomárja úgy nyilatkozott, hogy lova a tréningek során tovább javult, kíváncsian várjuk, hogy idei második futása hogyan alakul, papíron sanszként tekinthetünk rá.

American Josco (8) két második helyével tűnik ki a csapatból, melyeket nyár végén gyűjtött be. Sajnos nála két hibázás is fellelhető az utolsó öt futás között. Trénere elégedett volt a felkészüléssel, úgy fogalmazott, hogy kifejezetten ide készítették American Josco-t, mindenképp a helyezettek közé várja.

Kontra lovak vannak bőven ebben a mezőnyben is, ilyen lehet Atout de Kacy (1) két nyeréssel a lábában, de ott lehet a dobogón Arctic Sun (5) is.

fotók:
http://www.equidia.fr/
http://www.anact.it/

Olvass tovább!