Esélylatolgatás a Szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 13. – szerda – Jackpot: 1.545.000.000 Ft

Már több, mint 1,5 milliárd a tét! A szerdai napon ismét a galopp lesz célkeresztben, egészen pontosan Le Lion d’Angers, ahol egy 52.000 Eurós hosszú távú (3.000 méteres) hendikepben áll majd starthoz a 15 telivér.

Véleményünk: Dagobert Duke (8) – Alzarodesvillerets (1) – Summer Quality (6) – Vaudou des Ongrais (5) – Gris Noir (3)

dagobert dukeElső tippünk Dagobert Duke (8), egy Duke of Marmalade apaságú hatéves herélt, kifejezetten kedveli a hosszú távú versenyeket, eredményei egyelőre azt mutatják, hogy minél hosszabb a táv, annál jobb eredményt képes elérni. Utolsó versenyében Deauville-ban próbálkoztak vele 3200 méteren, akkor második helyen végzett, ráadásul ez egy friss forma, hiszen augusztus 21-én futott. Nagyon részletes és korrekt beszámolót olvashatunk a trénertől, aki ajánlja lovát, ugyanakkor figyelmeztet, hogy Deauville-ban a megszokott taktikájuk nem biztos, hogy itt is célravezető lesz.

Top súlya ellenére második sansz Alzarodesvillerets (1). Alacsonyabb kategóriákban verhetetlennek tűnt, négy futásból egyszer sem sikerült őt legyőzni, azonban augusztus 21-én Deauville-ban (60.000 Euró) már komoly vetélytársai voltak, itt  csak egy hatodik hely jött össze, igaz közel volt a nyerőhöz. Nehéz lenne elmenni mellette.

Harmadik tippünk Summer Quality (6), apai testvére a fentebb említett  Dagobert Duke-nak. Állandó lovasa Theo Bachelot, jól ismeri lovát, utolsó versenyükben harmadikként végeztek. Summer Quality idén csak hasonló versenyekben indult mérlege szerint 5 alkalomból háromszor dobogós, igaz nála becsúszott néhány gyenge szereplés is. Trénere legrosszabb esetben is az első ötbe várja.

Negyedikként Vaudou des Ongrais-t (5) említjük. Utolsó versenye komoly kategóriaváltás volt, amelyet kissé korán kapott meg feladatként – nyilatkozik idomárja. Munkában azóta sokat javult, már több hete nem versenyzett, kipihenten jobb szereplést várhatunk tőle, mint legutóbb.

Gris Noir (3) most szépítésre készül, hiszen augusztus elején egy árnyalattal gyengébben mozgott, mint kisebb kategóriákban, ahol zsinórgyőzelmekre is képes volt. A negyedik hely azonban azt sejteti, hogy van még a tarsolyában, a táv is mellette szól, még meg is viccelheti a favoritokat.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.coursesdulion.com/
http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!