Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

A mai napon három helyszínen láthatnak lóversenyt 12:25 – 17:45-ig a Sport Televízióban. A nap elején Cherbourg és Toulouse váltja egymást, a kora esti órákban pedig bekapcsolódik Fontainebleau is. A mai Kincsem+ futam helyszíne Toulouse lesz, ahol csupán 14-en állnak starthoz a 40.000 Eurós Prix de la Federation Sud-Oest-ben.

Véleményünk: Bazir Dimanche (3) – Shiraz Brodde (1) – Vainqueur Highland (10) – Unique d’Huon (8) – Rico Follo (2)

 

00104540-008-scoopdyga_BAZIR_DIMANCHEA lovifogadás első tippje Bazir Dimanche (3). A nyolcéves herélt utolsó futása a szokásosnál gyengébben sikerült, ellenben korábbi formái miatt nagyon is ajánljuk. Májustól júliusig megállíthatatlan volt, háromszor is győzött zsinórban. Trénere a ló kisebb betegségére hivatkozik, amikor a gyengébb formáiról beszélt, mostanra azonban már sokkal jobban mozog a reggeli munkáknál is, az élre várja.

Második tippünk Shiraz Brode (1) aki többször galoppozott az utóbbi időben, viszont augusztus 23-án elsőséget is tudott szerezni 2050 méteren egy 25.000 Eurós összecsapásban. Mellette szól, hogy mindig komoly versenyekben állították starthoz, képességben tehát nincs hiány. Vincent Martens idomár úgy nyilatkozott, hogy a ló távbírásával nem lehet gond, kedvező beállítása miatt mindenképp a helyezettek közé várja.

Vainqueur Highland (10) szintén esélyesként indul ebben a társaságban. Idei szereplései közül a tavaszi formák ígéretesek, hiszen többször volt dobogós és győzni is tudott, viszont utóbbi két versenyében forma alatt futott. Július óta nem tudták kihozni, több idő kell neki két verseny között. Idomárja szerint munkában remekül mozog, most ismét főszereplő lehet.

Unique d’Huon (8) ezen a pályán eredményes volt korábban, ráadásul most ismételten legjobb távján fut, igaz most más a helyszín, de ez nem jelenthet gondot. Utolsó futásakor gyengébben mozgott, de ez betudható a rövidebb távnak is.

Rico Follo (2) klasszis hajtójával, Pierre Vercruysse-el szintén sanszként áll majd starthoz. A nyolcéves herélt komoly nagyversenyekben szokott szerepelni, télen remekelt. Hosszú pihenőt kapott, áprilistól egészen augusztusig nem futott, viszont a szezon második felében még elmaradt korábbi topjától. Trénere nagyon bízik benne!

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.20minutes.fr/
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!