Meeting Chantillyban

Illusztris társaságot gyűjtött össze a francia versenyszervező a vasárnapi kiemelt meetingre, melyet a Párizs mellett fekvő lóverseny fellegvárban, Chantilly-ban rendeznek meg, az Arc hétvége előfutamaiként.

A kivételes adottságokkal megáldott településen minden a lovakról szól, a lovakért van. Az erdővel tarkított területen 180 kilométernyi változatos vonalvezetésű felületen lehet tréningezni, több gyeppálya mellet, homok és szintetikus borítás is segíti a lovak felkészítését.

A vasárnapi versenynapon 9 futamot tartanak, melyből két kivétellel mind Group szintű megmérettetés lesz. A nap nyitóversenye a Group 3-as Qatar Prix du Petit Couvert 1000 méteres sprintje lesz, melyben a hároméves és idősebbek küzdhetnek a 80.000 eurós összdíjért. A mezőnyben több remek francia ló mellett a szigetországból is találunk remek esélynek tűnő telivéreket.

MakahikiHP2A versenynap folyamán tisztavérű araboknak is szerveznek Group szintű versenyt, ezzel is tovább színesítve a palettát. A bemelegítés után a Qatar Racing & Equestrian Club Grand Handicap des Hauts de France nagy hendikepjét futják 70.000 euróért, ebben a versenyben szép számmal találunk ismerős neveket. Nevezve van Hello My Love, Allez Henry, Fawley, Zeppelin, Divin Leon és számos más remek hendikep ló, így az már most jól látszik, hogy izgalmas versenynek nézünk elébe. A lovak létszámából feltételezhető, hogy az aktuális Kincsem+ futam is ez a verseny lehet majd.

A nap második felében futják a 2400 méteres Group 2-es Qatar Prix Niel-t a háromévesek kiemelt erőpróbáját. Igazi szupersztárok várhatók a mezőnybe, itt lehet Makahiki (JPN) a japánok legjobbja, aki öt futásból négyszer került ki győztesen, de nevezve van Zarak és az Al Shaqab Racing istálló kiválósága, Doha Dream is.

zarakA kancáknak kiírt Prix Vermeille mellett, a program második Group 1-es versenye a Prix du Moulin de Longchamp futama lesz, ahol hároméves és idősebb évjáratok mérik majd össze erejüket a klasszikus mérföldes távon. A Godolphin istálló szigetországi különítménye is bejelentkezett a komoly erőpróbára Dutch Connection-nal, de természetesen a legjobb francia trénerek is készülnek már a meetingre, így például Jean-Claude Rouget, aki a hároméves Zelzal-t indíthatja majd az 1600 méteres futamban. Ugyanitt Andre Fabre Vadamos-ban lát fantáziát, míg Alain de Royer Dupre Zarak-ot és Trixia-t is nevezte a jeles versenybe.

Igazán színvonalas lesz a versenynap emellett ezen a napon a Kincsem+ futamban ismét 3.000.000.000 Ft-os Szuperjackpotot ajánlott fel a francia PMU, mindenképpen megéri majd játszani.

fotók:
http://en.chantilly-tourisme.com/

Home


www.paris-turf.com

Olvass tovább!