Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 06. – szerda – Jackpot: 1.440.000.000 Ft

Les Sables d’Olonne-i ügető lesz a holnapi versenynap Kincsem+ futama. A verseny távja 2750 méter lesz, ráadásul Group 3-as  összecsapásra készülhetünk. A versenyben az első hét helyezett kerül díjazásra, közöttük 90.000 Eurót osztanak szét a szervezők. 18 induló közül kell majd megtalálniuk kedvencüket. Fogadási szempontból komoly kihívás a sok kiválóság közül kiválasztani a leginkább esélyes lovat, nagyon sok kombináció elképzelhető.

Véleményünk: Utinka Selloise (16) – Boeing du Bocage (2) – Universal Rider (14) – Amiral du Bisson (8) – Alienor de Godrel (13)

utinka-selloise-etape-7-gnt-2016-reimsA lovifogadás első tippje Utinka Selloise (16), aki legutóbbi Kincsem+ futamát megnyerte Enghienben, augusztus 11-én. Mellette szól top hajtója, aki idén háromszor vezette már győzelemre Jean-Michel Baudouin idomítottját. Idomárja nagyon jó véleménnyel van lováról, rendkívül elismerően beszélt a ló munkaformáiról, még azt is elárulta, hogy szerintük Universal Rider (14) lehet az ellenfél.

Másodikként Boeing du Bocage-t (2) említjük, aki komoly nagydíjakban is bemutatkozott már egy hatodik hellyel (120.000 Euro). Ezen a szinten (Group 3) volt már második is, 2950 méteren Saint-Malo-ban, akkor is és később Vicennes-ben is Loic Gouinoiseau hajtotta. Kíváncsiak vagyunk, hogy a jelenlegi távon mennyire lesz majd top formában, az előzetes statisztikája alapján ebben az évben jobban kedvezett neki a hosszabb táv.

Harmadik sansz Universal Rider (14) lehet crack hajtójával Matthieau Mottier-vel. Több szép sikerük volt együtt, voltak placcon és nyertek is 70.000 Euró feletti megmérettetésekben is, döntően Vicennes-ben. Távján fut, ráadásul a mezőny 2. legjobb idejével rendelkezik a nyolcéves mén, mindenképpen az esélyes lovak között kell vele számolni, ahogy fentebb említettük is, többen “tartanak” Universal Rider-től.

Negyedik tippünk Amiral du Bisson (8), aki szintén több alkalommal bizonyította rátermettségét a kategóriában. Utolsó gyenge futása (8. hely) ne tévessze meg Önöket, hiszen rendszerint pénzért futott idén, többször,egészen pontosan háromszor is dobogón végezve (két 3. hely, egy 2. hely), ráadásul különböző pályákon futott magas formákat. Trénere csalódásként élné meg, ha ismét rosszul futna, úgy fogalmazott, hogy utoljára külső startszáma áldozata lett. Jó sansz.

Ötödik tippünk Alienor de Godrel (13) aki idomárhajtójával Franck Anne-val lép pályára. Alienor de Godrel folyamatosan kiugróan teljesít, igen magas osztályokban szerepel (120.000 Euró), méghozzá zsinórban kétszer volt harmadik. Ha az ottani formáját sikerülne újra megfutnia főszereplő lehet, segíti utolsó nyerő formája is.

Szép számmal találunk kontrákat ebben a mezőnyben is, ilyen lehet Tui de Narmont (7), aki alacsonyabb osztályokban győzni is tudott júliusban. Szép eredményei voltak Ustar de Vandel-nek (4) is, aki duplázott kisebb kategóriákban. Kirobbanó formájával borsott törhet a favoritok orra alá Vittorio de Carly (5), aki egymás után harmadik győzelménél jár, folyamatos javulást mutatva. Végül, de nem utolsó sorban Vulcain de Vandel (15) jó szereplését sem zárhatjuk ki, hiszen rendszeresen magas osztályokban szerepel (80.000-1.000.000 Euróig), igaz több hibázása is volt, Franck Nivard idomárhajtó az 5. helyre várja.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

Fotók:
http://www.turfoo.fr/
http://www.lessablesdolonne-tourisme.com/

Olvass tovább!