Fantasztikus hangulat, ínycsiklandó ételek, szép nyeremények a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Shown

Egész hétvégén kiemelt versenyekkel és remek ételkreációkkal várta látogatóit a Kincsem Park.
A háromnapos rendezvényen az összes szakág bemutatkozott a nagyközönség előtt. Pénteken három versenyben is futottak az agarak, a telivérek síkon és gáton is nagy sikert arattak, este pedig a csodás ügetőlovak villanyfényes versenyeit lehetett végigszurkolni.

PoétaPénteken tartották a F.E.G.A.T. Amatőrhajtó Világbajnokság első három versenyét, melyben 12 ország legjobbjai mérték össze tudásukat, hazánkat Nagyváry Andrea képviselte. A szakmai szempontból is igen igényes versenyekben szenzációs finiseket láthattunk és fogadni is igen kifizetődő volt.
A F.E.G.A.T. Amatőrhajtó VB III: Futam – Duracel Hendikep fizette a legnagyobb pénzt, TÉT-re 2310 Ft-ot, BEFUTÓ-ra 28.890 Ft-ot, HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig 379.620 Ft-ot!


Gustavson be
Szombaton
az ügetőn tartották az év legrangosabb nagyversenyeit, a Marschall József Emlékversenyt és a 102. Hungária Díjat. A Marschall József Emlékversenyben Marko Slavic idomítottja Romi Mms (Mitja Slavic) favoritként biztosan sétált haza, míg a 102. Hungária Díjban Gustavson Be-nek szólhatott a taps (Jozef Franzl). Ezen a napon folytatódott a F.E.G.A.T. Amatőrhajtó VB, melyet  az olasz Mirko Marini nyert meg, a dobogóra az amerikai Hannah Miller és a dán Bitten Jensen állhattak még fel.
Fogadások tekintetében a Dora Díj volt a legizgalmasabb, ahol TÉT-re 2.790 Ft-ot, BEFUTÓ-ra 21.060 Ft-ot HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig 263.490 Ft-ot vehetett fel néhány szerencsés játékos csupán 300 Ft-os alaptétért.

ZwegatVasárnap a galopp került célkeresztbe, több Elit és Listed kategóriás versennyel, a nap szenzációi pedig az Imperiál Díj és a Kincsem Díj voltak. Az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj-ban Zwegat (Jaroslav Línek) előszedte régi tudását, ismét fantasztikus formába lendült. Korábban ezen a távon meglepetésre gyengén szerepelt, de most ismételten megmutatta, mire képes, bámulatos stílusban győztek Jaroslav Línekkel.
A nap IX. futamában a Kincsem Díjban Maronka Gábor idomítottjáért szólt a taps. Az ötéves Galileo apaságú Rhett Butler óriási küzdelemben verte meg vetélytársait, a teljes befutó alatt szabályosan tombolt a közönség a lelátón.

MyLuck (1)A nap talán legszebb versenyét a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjában láthatták, ahol a csodás My Lucknak és lovasának Stanislav Georgievnek segített orkánként a lelkes közönség. Csupor Ferenc idomítottja utoljára a Nemzeti Díjat nyerte meg, és most újra a győzelemig repítette hatalmas szíve. Remek volt a taktika, a szerencse faktor is megvolt, ami nélkül természetesen nincs lóverseny, de Georgiev is mindent bedobott, nagyon szép győzelmet arattak. A ló tenyésztője a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. A jó versenyhez hozzájárult a két helyezett, Sárkányfű  és Uccellino  is, akik holtversenyben végeztek megosztott 2. helyen.
Jól futottak tegnap a favoritok, így az osztalékok nem voltak túl magasak, a nap legjobban fizető futama az Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj lett. TÉT-re 840 Ft-ot, BEFUTÓRA 5.910 Ft-ot, HÁRMASBEFUTÓ-ra pedig 36.360 Ft-ot vehettek fel a helyesen tippelő játékosok.

fotók:
Kovács Gábor

Olvass tovább!