Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 09. 05. – kedd – Jackpot: 1.425.000.000 Ft

A keddi Kincsem+ futamot Nancyban futják a telivérek, 1950 méteren. Ebben a négyéveseknek kiírt 16 lovas mezőnyben találkozhatnak már ismerősen csengő nevekkel, mint Octoking (5), Khefyn (12), vagy a szinte csak Kincsem+ futamban szereplő Divin Leon (7).

Véleményünk: Octoking (5) – Dactilo (15) – Imprimeur (6) – Khefyn (2) – Sindaco (12)

octokElső tippünk Octoking (5), aki szintén kivétel nélkül ebben a kategóriában versenyez, és úgy tűnik jön előre. Korábbi versenyeiben peches volt, viszont utolsó futásakor (július 28.) nagyon toppon volt, éppen csak, hogy kikapott. Trénere igen elismerően nyilatkozott lováról.

Másodikként Dactilo-t (15) ajánljuk. Apja és testvérei is számtalanszor bizonyították, hogy a “Rockykat” nem szabad félvállról venni, ennek ellenére az ő esetében is a szerencse faktor mostanában hiányzik. Idei szezonjának legjobbja egy negyedik hely májusból, viszont a gyengébb szerepléseknek köszönhetően itt súlyban már nagyon jól áll, küzdelembe kerülhet.

Harmadik sansz Imprimeur (6) az előbb említett Dactilo testvére, nála több dobogós hely is feltűnik, ráadásul ebben a kategóriában is eredményes. kissé váltakozva teljesített, viszont legutóbb kifejezetten jól ment, harmadik helyen végzett, hátha most sikerül.

Negyedik tippünk Khefyn (2). Nála már nyerés is látható a statisztikában, ráadásul Chantillyban magasabb osztályban is nagyon nagyot futott és másodikként végzett. Utolsó formája nem volt túl meggyőző, de korábbi jó futásai miatt nehéz lenne kihagyni.

Ötödik tippelt lovunk Sindaco (12). Több rosszabb futása volt, de ezen a pályán győzött már ezen a távon még tavasszal, ha előjön régi formája, megnehezítheti a favoritok dolgát. Lovasa Pierre-Charles Budot miatt mindenképp játszani kell, ha kedvezően mély lesz a pálya, akár az elsők közé is érhet.

Kontraként ajánljuk a mini súlyú Gold Coast-ot (16) három győzelme miatt, ha azokra a formákra rá tud tenni, egyből az esélyesebbek közé kerülhet.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:
www.paris-turf.com
www.wikimedia.org

Olvass tovább!