Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 31. – csütörtök – Jackpot: 1.350.000.000 Ft

Régen látott kedvencünk, a csakis szuperlatívuszokban említhető Chantilly ad otthont a csütörtöki Kincsem+ futamnak. A 70.000 Eurós összdíjazású hendikep futamban 1400 méteren mérik majd össze tudásukat az “öreg lovak”, több ismerős név is a programban.

Véleményünk: Sinbad (8) – Sant’amanza (3) – Roero (1) – Fawley (5) – Indian Walk (12)

00094497-009-scoopdyga_SINBADElső tipp Sinbad (8), egy nagyon kedvelt apaméntől, Shamardaltól származó ötéves mén. Érdekes, hogy nem igen mutatott jó eredményt, bár utolsó futásakor már mutatkozott. Kiváló lovasával Maxim Guyonnal jó helyről (2-es startbox) remek esélynek tűnik.

Második sansz Sant’ amanza (3), aki remekelt 1600-on utolsó futásakor harmadik helyen végzett. Trénere magabiztos, bízik lovában, a szintetikus felület is kedvezhet számukra.

Roero (1) top súllyal a harmadik esély. Bár utolsó versenye nem sikerült túl jól az azt megelőzőkben kivétel nélkül remekelt, csak dobogós helyei voltak. Két harmadik-, egy második hely és egy győzelem. 1600-as specialista, kérdés, hogy nem fog-e hiányozni az utolsó 200 méter, viszont már bizonyította képességét ebben az osztályban.

Negyedik tipp Fawley (5) kétszer is nyert idén, igaz döntően egy kategóriával alacsonyabb szinteken. Trénere a puha talajra fogta korábbi rossz futását, most távján fut és kedveli a szintetikus felületet is, mindenképpen a helyezések valamelyikét tűzték ki célul.

Ötödikként Indian Walk (12) ajánlható, aki kicsit peches nehéz természete miatt. Top formában van, borzasztó gyors tud lenni helyből, ez most előnyére válhat.

Kontraként említjük Crepusculdesdieux-t (13), aki kisebb szinteken ért el sikereket, szinte “mezítláb” fut  (51 kg).

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:
www.static.panoramio.com
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!