Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 31. – szerda – Jackpot

Szerdán Deauville lesz a Kincsem+ futam helyszíne, a telivérek (17-en) 2000 méteres távon csapnak össze, az 52.000 Eurós összdíjazásért. A kifejezetten kancáknak kiírt versenyben négyéves és idősebbek vehetnek részt.

Véleményünk: Aimless Lady (3) – Running Waters (1) – Jed Water (9) – Alleaza (4) – Fifty Gold (5)

A lovifogadas.hu első számú esélyese Aimless Lady (3) és Maxim Guyon kettőse. Utolsó szereplése nagyon jól sikerült, Pierre-Charles Budot-val másodikok lettek (július 10), 2000 méteren Chantillyban, korábban győztek is ott 1900 méteren igaz még júniusban. Ugyanabban az osztályban hátha beérik már a siker.

00099434-009-scoopdyga_RUNNING_WATERSMásodik sansz Running Waters (1). Korábbi szereplései alapján úgy tűnt, hogy nem ebben a kategóriában a helye, viszont augusztusi versenye 2200 méteren olyan jól sikerült, hogy fel tudott állni a dobogó harmadik fokára. Mikael Barzalona régóta lovagolja, összeszokott párosként várhatják a startot. Trénere szerint remek formának örvend, még topsúllyal is az élmezőnybe várja.

Harmadik esély Jed Water (9), aki tavaszi zsinórnyerései óta kicsit gyengébb volt, még így is mindkét alkalommal helyezve volt. Elképzelhető, hogy a kategóriaváltás miatt futott rosszabbul, viszont a távját is növelték utolsó előtti versenyében (2600 méter). 2000 méteren kétszer futott még tavaly augusztusban és mindkétszer épp csak kikapott. Ha ezt a két remek futást vesszük alapul, a döntőben kell végeznie.

Negyedikként Alleaza-t (4) említjük. Két futása óta ebben a kategóriában versenyez, viszont korábbi futásainál gyengébb. Trénere nem elégedett utolsó versenyével, a futam kedvezőtlen alakulásával magyarázza a rossz szereplést. Felhívja a figyelmet a tavalyi formákra, és ha felütjük a korábbi statisztikákat előbukkan ilyen kategóriájú nyerés. Ha sikerül ezt előhoznia a szerdai versenyben,  még borsot is törhet a favoritok orra alá.

Ötödik sansz Fifty Gold (5). Erőpróbáiban nem voltak nagy különbségek, mégis a váltakozva fut. Idén egyszer nyert, 2100 méteren Saint-Cloud-ban viszont még áprilisban. Júliusi Compiegne-i szereplésekor úgy tűnt kezd magára találni, viszont augusztusban ismételten rosszabbul szerepelt. Ennek ellenére érdemes a jól átfutott áprilisi formáját figyelembe venni, mellyel már az első ötben a helye.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!