Könnyed siker

Mindössze öten álltak starthoz a deauville-i Prix de la Nonette futamában, s ha ehhez azt is hozzátesszük, hogy az öt indulóból négyen Jean-Claude Rouget istállójából kerültek ki, akkor egy egészen sajátos verseny körvonalai bontakoznak ki még azon fogadóink lelki szemei előtt is, akik nem látták a kedd délutáni megmérettetést.

A Group 2-es mini-mezőnyben ráadásul egy pacemaker is helyet kapott, igen ám, de ő nem akárkinek vezetett be, mintsem a franciák legjobb hároméves kancájának, az idei gall Kancadíj győztesének, a veretlen La Cressonniere-nek (Cristian Demuro).

A makulátlan mérleggel rendelkező telivér, magabiztos, két hosszas sikert könyvelhetett el 2000 méteres futamban. Mögötte egy másik korábbi Group 1-es nyerő, az Al Shaqab Racing üdvöskéje, Jemayel (Gregory Benoist) ért célba másodikként.

A verseny után az elégedett Rouget mester így kommentálta a látottakat: „Minden úgy ment, ahogy annak mennie kellett, ezért boldog vagyok. Ő egy kivételes kanca, akinek mostantól elkezdjük, növeli a távját.”

Két hónap és itt az Arc de Triomphe hétvégéje, aligha véletlen hát, hogy a francia idomár is emelni kíván a penzumokon. La Cressonniere egy Arc-győzelemmel természetesen megkoronázhatná eddigi pályafutását, mondhatni, Tréve-i magasságokba emelkedhetne vele, no persze nem árt figyelembe venni, hogy a fiatal kanca, soha korábban nem találkozott még az idősebb évjáratok képviselőivel, ráadásul az októberi meeting alkalmával, akár az angolok kiválóságával, Postponed-dal is összefuthat.

Alpi

Olvass tovább!