Esélylatolgatás a péntek esti Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 25. – péntek – Jackpot: 1.260.000.000 Ft

Cabourg lesz a péntek esti Kincsem+ futamunk helyszíne, ahogy már megszokhatták az ügető szakág lesz a főszerepben. A főfutam összdíjazása 34.000 Euróra rúg, a táv 2850 méter, 16-an a startnál. Hosszú programmal várjuk Önöket, valamennyi szakágból lehet majd szemezgetni, akadály-, gát-, és síkversenyek a galoppon, a nap második felében pedig ügetőversenyek lesznek.

Véleményünk: As des Chaliers (8) – Berlioz de l’Iton (7) – Amigo Turgot (15) – Beerscott (12) –Business Class (3)

as de chaveliersElsőként As des Chaliers-re (8) hívnánk fel a figyelmet, aki nyugodtan mondhatjuk, hogy bombaformában van. Egymás után harmadik versenyét nyerte meg és ha ez nem lenne elég, crack hajtót kapott Franck Nivardot, aki még tovább erősítheti a jó képességű hatévest. Győzelmeit döntően könnyebb versenyekben szerezte, ám háromszor is megmutatta, hogy a kisebb pénzdíjas versenyeket kinőtte már, most itt a nagy lehetőség, hogy magasabb kategóriában is bizonyítson.

Második sansznak tűnik Berlioz de l’Iton (7), aki ugyan nem nyert utóbbi öt versenyéből egyikben sem, mégis annyira megbízhatóan teljesít, hogy véleményünk szerint nem lehet kihagyni. 2800, 2550 és 2850 métereken futotta utolsó három versenyét, mindig pénzes helyen végzett, idei legjobbját július 24-én tudta megfutni, akkor 3. helyen végzett. Erre a formájára nyilvánvalóan rá kell tennie, ha nyerni szeretne,  de erre minden esélye meg is van. Nem szokott ugrani, így még kecsegtetőbb esély.

Harmadik tippünk Amigo Turgot (15), akinek utolsó előtti Saint-Malo-i futása volt igazán figyelemfelkeltő, akkor 2950 méteren éppen csak, hogy kikapott. Nála már becsúszik egy galopp is, igaz azóta négyszer szépített, hol jobb, hol rosszabb futásokkal. Ezen a pályán szívesen fut, kedvező beállítása is segíti, akár még győzhet is.

Negyedik esély Beerscott (12), idomárhajtója állandó társa versenyekben is, eredményesek voltak többször is. Utolsó futására ő volt a leggyorsabb Vichy Soir-ban 2800 méteren, ez egy 33.000 Eurós verseny volt, viszont korábban egy 52.000 euróért folytatott erőpróbán is a dobogó második fokán végzett. Térhátránya ellenére trénere az első helyre várja.

Ötödik tippünk Businness Class (3) júliusi Royan-La Palmyre-ben tudott elsőséget szerezni, egy kategóriával gyengébbek között, utolsó versenyében magasabb szinten már nem tudott duplázni, “csak” nyolcadik lett. Trénere róla is elismerően beszélt, úgy érzi, hogy sikerülhet egy pénzes helyezést elérniük.

Kontra ló lehet Athos de Beaufour (6), aki mindig eredményes kisebb kategóriákban, ha tud még fejlődni, nem csodálkoznánk egy eredményes helyezésen.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 19:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotó:
www.paris-turf.com

 

Olvass tovább!