Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 24. – szerda – Jackpot: 1.230.000.000 Ft

Paris-Vicennes a szerdai Kincsem+ futam helyszíne, ahol 18 ló vág majd neki a 2700 méteres versenynek. “Öreg” lovak versenye, az összdíjazás 65.000 Euró.

Véleményünk: Orient Horse (8) – Vasco de Viette (3) – Juliano Rags (13) – Unero Montaval (7) – Volare de Lou (16) .

00098378-128-scoopdyga_ORIENT_HORSEOrient Horse (8) a szerdai futam jelenlegi kedvence, ami nem is csoda, hiszen 5 futásából háromszor is nyerni tudott, ráadásul változatos távokon. Győzelmeiről elmondható, hogy hasonló kategóriákban szerezte valamennyit, illetve még egy kategóriával erősebb társaságban is tisztességgel helyt állt. Még az időeredmények rangsorában is a második legjobb helyen áll, remek sansz.

Vasco de Viette (3) a lovifogadás második esélyese. A hétéves herélt zsinórban két győzelmet szerzett egy hajszállal hosszabb távokon (2800, 2850 méter). Javult sokat az utóbbi időben, hiszen július elején még a pénzdíjas helyekről is lecsúszott, most viszont úgy tűnik “szárnyakat kapott”. Két nyerés után a harmadikat is megszerezni nem könnyű feladat, viszont nem lehetetlen, mindenképpen jó futására számíthatunk.

Harmadikként Juliano Rags-t (13) említjük, aki főleg crack hajtójával, Jean-Michel-Bazire-ral hívja fel magára a figyelmet. Futásaira inkább a váltakozó tendencia volt jellemző, találunk utolsó szereplései között nyerést és második helyet is, viszont időnként forma alatt fut, volt nyolcadik és tizedik is. Egy alkalommal galoppozás miatt diszkvalifikálták, viszont ilyen hibák szerencsére ritkán fordulnak elő nála.

Negyedik tippünk Unero Montaval (7), akit gyakran láthatunk Kincsem+ versenyekben képessége tehát van, pechére viszont sokszor hibázik. Trénere ideges természetre hivatkozik, ami a galoppozásait illeti, ellenben remek képességei miatt bízik lovában.

Volare de Lou (16) két galoppozáson van túl viszont ezek előtt remekelt, pénzes helyeken végzett. Volt második is 85.000 Eurós összdíjazású versenyben is, igaz ez még egy tavalyi forma, de nem szabad figyelmen kívül hagyni. Vincent Martens is igen elismerően nyilatkozott idomítottjától, kíváncsian várjuk, hogyan fog futni.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban.

fotók:
http://www.equidia.fr/
www.canalturf.com

 

Olvass tovább!