Otthon tartott Group 1-es trófea

Francia győzelmet hozott a vasárnap lefutott Prix Maurice de Gheest futama Deauville-ben. Signs Of Blessing nyerte a 380.000 euró összdíjazású megmérettetést.

Meggyűlt a baja a Prix Maurice de Gheest mezőnyével a deauville-i berakodóknak, pedig jól haladtak a lovakkal. Kevesebb, mint négy perc alatt, mind a tizenhat telivér a startboxban toporgott, és már azt hihettük az Indító lecsapja veres zászlaját, amikor a hároméves Jimmy Two Times kitört, s vele egyetemben Love Spirit valamint Suedois boxának ajtaja is kinyílt. Míg a három „szökevény” visszakentrézett az 1300-as starthelyhez, a gépben maradt lovakat kivezették, és kezdődhetett minden elölről. A renitens Jimmy Two Times ezúttal utoljára foglalta el starthelyét, így ugyan jókora csúszással, de elindulhatott végre a hétvége leginkább várt Kincsem+ futama.

A startot követően Signs Of Blessing (Stephane Pasquier) vállalta magára a vezetést, és elejétől a végéig diktálva az iramot, 1:16.7-es idővel magabiztosan nyerte a Group 1-es sprintversenyt. Az ötéves herélt tavaly nem azt hozta, amit a francia szakma várt tőle, olvashattuk a Kincsem+ „Vélemények az istállóból” rovatában, de az idei esztendőben magára talált, amit elsősorban a Diamond Jubilee Stakes-ben elért harmadik helyezése bizonyított. A hazai szaklap nem tippelte Francois Rohaut trenírozottját, azonban, ahogy azt beharangozónkban írtuk, javulással esélyes volt a győzelemre.

„Ez a ló mindig is jelezte, hogy ígéretes jövő áll előtte. Örömmel tölt el, hogy a mai napon végre megmutatta valós tudását” – nyilatkozott Rohaut a verseny lefutását követően, majd így folytatta: „Tavaly nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy azt szerettük volna, ez a siker azonban bizonyítja, hogy jó döntést hoztunk, amikor a herélés mellett tettük le a voksunkat. Most kap egy kis pihenőt, hogy aztán megújult erővel visszatérjünk Ascotba, majd az angol futam után Hongkongban fejezheti be a 2016-os szezonját.”

Signs Of Blessing mögött Donjuan Triumphant (Alexis Badel) érkezett a célba egy és egynegyed hosszal lemaradva, míg a dobogó legalsó fokára nyakhosszas különbséggel a szürke Jimmy Two Times (Vincent Cheminaud) állhatott fel.

A versenyt sajnos beárnyékolta a hongkongi szupersztár, Gold Fun fatális bukása. A hétéves herélt igen jó szezont produkált eddig, de a francia sprintverseny utolsó 200 méteren elfáradt és egy rossz lépést követően felbukott, melynek következtében el kellett altatni, lovasát a belga Christophe Soumillon-t, pedig korházba szállították.

A tragédia árnyékában tovább dübörgő deauville-i meeting következő Group 1-es versenyét augusztus 14-én, vasárnap rendezik. Az 1600 méteres Prix Jacques le Marois nevezési listáján, szerdai állás szerint, még 30 telivér neve volt olvasható, így ekkortájt esélyekről és esélyesekről aligha beszélhettünk, de egy újabb Galileo Gold (Frankie Dettori) – The Gurkha (Ryan Moore) összecsapásnak minden bizonnyal sokan örülnének.

Alpi

fotó:

Home

Olvass tovább!