Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 10 – szerda – Jackpot: 1.020.000.000 Ft

Jön a várva-várt ügető! Saint Malo-ban fog starthoz állni a 18 lovas “mega-mezőny”. A Grand National du Trot Paris-Turf egy 2950 méteres összecsapás lesz, melyben két térhátrány is lesz, a 8-15-ös programszámú lovak 2975, míg a 16-18-as számú lovak 3000 méterről fognak fordulni. Természetesen most is találkozhatnak jól ismert nevekkel, a Group 3-as verseny 90.000 Eurós összdíjazású lesz.

Véleményünk:  Aubrion du Gers (15)  – Val Royal (14) – Unero Montaval (6) – Attila du Gabereau (4) – Un Diamant d’Amour (12)

aubrion-du-gers-etude-prix-de-neversElső tippünk Aubrion du Gers (15, képünkön), a ló idomárhajtója, és tulajdonosa a sokat dicsért Jean-Michel Bazire. A hatéves herélt komoly képességet mutat, nem egy alkalommal bizonyított ezen a szinten, sőt még magasabb kategóriákban is. Utolsó versenyében nem tudott maradandót alkotni, forma alatt futott, viszont áprilistól májusig szárnyalt, három győzelmet zsebelt be zsinórban, ha ezt a tudást tudná hozni, meg kellene oldania ezt a feladatot (3/1-hez adják).

Másodikként Val Royal-t (14) ajánljuk, aki szintén Bazire idomításból érkezik, teljesítménye pedig a következőképpen alakul. Utóbbi öt futásából háromszor is peches volt, hiszen kikapott 2150- és 2850 méteren is. Alexandre Abrivard fogja hajtani, vélhetően Bazire a jobb ló sulkyjába ül fel, viszont a kedvező beállítással Val Royal még meg is viccelheti a favoritot.

Harmadik tipp Unero Montaval (6). Kissé váltakozva szerepel, rendszerint egy jobb futást egy rosszabb követ, ami azt illeti utolsó két versenye majdnem, hogy értékelhetetlen volt, júliusban hibázott is, majd 10-ként végzett. Fabrice Lercier, a ló idomárja mégis nagyon magabiztosnak tűnt nyilatkozatában, az első helyre várja (7/1-hez adják).

Negyedikként Attila du Gabereau-t (4) ajánljuk, aki kicsit kedvezőtlen beállítása miatt kerül csak negyedikként említésre. Utolsó futása nem sikerült jól, 10. lett, viszont a korábbi eredményei jó helyesélynek minősíthetik, hiszen ott is 90.000 Euró volt az összdíj.

Ötödik tippünk Un Diamant d’Amour (12) egy nyolcéves herélt, aki már 120.000 Eurós megmérettetésben is helyt állt, megszerezte a 3. helyet, igaz hosszabb távon (3525 méter). Ha a korábbi eredményeit nézzük csupán egy pénzdíjas helyezést találunk, viszont legutóbb annyira meggyőző volt, hogy nem nagyon lehet kihagyni. Charles-Antoine Mary idomár rendkívül korrektül nyilatkozott, a harmadik hely megszerzését látja reálisnak.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban. 

fotók:
http://www.turfoo.fr/
http://www.wikipedia.org/

Olvass tovább!