Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 09. – kedd – Jackpot: 1.005.000.000 Ft

A keddi Kincsem+ futamban 16 telivér összecsapására kell számítanunk, a helyszín ismét Deauville  lesz.

Véleményünk: Laseen (9) – Zack Hall (3) – Teodash (14) – Dark Dream (6) – Mister Smart (8)

laseen-chevalLaseen (9) tűnik a legjobb sansznak, legalábbis az előzetes oddsok (3/1) alapján. Ritkán szerepel, kissé nehéz természetű ló,  ami azt illeti ebben a kategóriában kicsit gyengébben is szerepelt az utóbbi időben, bár az utolsó futása alkalmával másodikként végzett, 100 méterrel rövidebb távon.

Másodiknak ajánljuk Zack Hall-t (3). A kilencéves herélt már sok alkalommal bizonyított karrierje során, utolsó versenyében felállhatott a dobogó harmadik fokára, ráadásul egy 70.000 Eurós versenyben. Ha ezt a teljesítményt tudná hozni kedden, még a győzelemre is pályázhat.

Harmadik sansz Teodash (14), lovasa Antoine Hamelin. Az apja Teofilo egy igazi klasszis volt 1400 méteren, öt futásából ötször győzött (kétszer Group 1-ben), veretlenül vonult vissza. A ló anyja, Jeunesse Lulu nyeretlen maradt, 1800 méterig tudott eredményesen futni, utolsó versenyén második lett. Kíváncsian várjuk most hogyan fog teljesíteni, a szülők ilyen távon nem voltak eredményesek, illetve nem lettek kipróbálva, ellenben Teodash elődeit megcáfolva még  3150 méterre is eláll, ráadásul eredményeit ebben a kategóriában szerezte.

Negyedik tipp Dark Dream (6) mindig közel végez, de kicsit peches az utóbbi időben, legjobbját, márciusban futotta, derby távon. Szintén saját társaságában fut, látható, hogy van benne képesség, trénere is nagyon elismerően nyilatkozik róla.

Ötödikként Mister Smartot (8) említjük, aki a fentebb említett lovaknál kicsit gyengébben szerepelt. Új lovast kap, Gregory Benoist személyében, aki sok kontrát lovagol haza, ha jól megtalálják az összhangot, egész jó helyeséllyé teheti Mister Smartot. Chantillyban és Compiegne-ben is elmaradt 2000 méteren és annál rövidebb távokon is, elképzelhető, hogy hosszabbra jobb futást várhatunk tőle. Mellette szól, hogy gyepről átkerül PSF-re (szintetikus) itt jobb futására számít Nicolas Caullery.

Kontra lovak ezúttal is előfordulhatnak, Gris Noir (12) sikere jól fizetne, duplázás után van, igaz alacsonyabb kategóriákban szerezte ezeket a győzelmeket, de hasonló kategóriában 2014-ben elért már szép sikereket. Hasonló ló lehet Art of Zapping is (5).

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Kincsem+ futam 13:47-kor fog startolni, a teljes versenynapot élőben követhetik a Sport Televízióban. 

fotók:
http://horse-tales.com/
http://www.pronostic-pmu.fr/

Olvass tovább!