Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 02. – szerda – Jackpot: 915.000.000 Ft

A szerda délutáni Kincsem+ futammal az ügető szerelmeseinek kedvez a versenyszervező. A versenykiírás szerint azok a hat és tíz év közötti kancák indulhatnak, melyek még nem rendelkeznek 325.000 Euró feletti össznyereménnyel. A méneknek és kancáknak kiírt C kategóriás versenyben a 16 ügető maradt állva, remek lovak, crack hajtók a nap fő futamában.

Véleményünk: Romanesque (2) – Juliano Rags (11) – Vanille du Dollar (4) – Varus du Bocage (6) – Arazi Boko (14)

romanesqueA lovifogadás első számú esélyese Romanesque (2), legalábbis az előzetes esetleges szorzószámok alapján erre lehet következtetni, 2/1. Mellette szól, hogy mindig komoly versenyekben indítják, utóbbi öt versenye közül a leggyengébb besorolásúban 85.000 Eurót osztottak szét a helyezettek között, itt hatodikként végzett. Ennél komolyabb erőpróbáknak is alávetették már, bár nem nyert, mégis pénzes helyen végzett, még a 200.000 Eurós kategóriában is. Trénere utolsó hatodik helyzésével nem volt elégedett itt viszont a döntőbe várja.

Második tippünk Juliano Rags (11) helyezésekben jobban áll, idén volt már második, sőt nyert 2875 méteren egy kategóriával gyengébb mezőnyben (65.000 Euró).  Startszáma miatt a második sorból fog indulni az autó mögül, így mindenképpen jó startra lesz szüksége, de nyerése utáni top formája is segíti.(3/1-hez adják).

Harmadik esélynek Vanille du Dollar-t (4) tartják. Váltakozva fut, egy jó dobogós helyet rendszerint egy rosszabb helyezés követ. Döntően hosszabb távokon futott az utóbbi időben, kíváncsian várjuk itt melyik arcát fogja mutatni. Eredményei alapján nehezebb versenyekben (90.000 Euró) is helyt állt már, papíron a legjobb helyekért kellene küzdenie, trénere nagy bizodalommal néz a verseny elé (7/1).

Negyedikként Varus du Bocage-t (6) említjük. Rendszerint helyezésekért küzdött, csupán egy hibázása van még áprilisból. Több távon is próbálták, igaz legjobbját hosszúra futotta, 2925 méteren második volt nagyon kis különbséggel, egy 36.000 Euróval díjazott Cagnes-Sur-Mer-i versenyben. Trénere beavatott minket a várható taktikába is, várásra fogják hajtani, Romuald Mourice úgy fogalmazott: “ami azt illeti magabiztos vagyok”. Azért ez biztatóan hangzik…

Ötödik tippünk Arazi Boko (14) második francia “fellépésére” készül, elsőre is jól mozgott, ráadásul hasonló távon, így a legutóbbi formája alapján (július 13.) nagyon is tetszetős ló ebben a mezőnyben. Emellett fontos megjegyezni, hogy a mezőny legjobb idejével rendelkezik, 1:10,5 ami nem akármilyen képességeket sejtet. Hazájában idén valamilyen furcsa okból nem tudott kibontakozni, viszont a francia pályák nagyon “tetszenek” neki.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Start 13:47-kor, a futamokat élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.turfomania.fr/
http://www.wikipedia.org/

 

Olvass tovább!