Esélylatolgatás a hétfői Kincsem+ futamhoz

2016. 08. 01. – hétfő

Ismét egy újabb helyszínre kalauzoljuk el Önöket, az óceánparton fekvő Clairefontaine ad otthont a hétfői Kincsem+ futamnak. A Hároméves kancáknak 1800 métert kell megtenniük, ebben a D kategóriás összecsapásban, melynek összdíjazása 60.000 Euró.

Véleményünk: Westadora (12) – Thisvi (5) – Siyaka (8) – High School Days (1) – Easy Victory (14)

westadora-620x331A lovifogadás első tippje Westadora (12). Döntően a jelenleginél hosszabb távokon szerepelt szép eredményekkel. Az év elején még nem volt igazi a formája, viszont utolsó öt versenyében mindig pénzért futott, nyert 2150 méteren, két alkalommal harmadikként végzett, csupán egyszer volt ötödik. Minden versenye legalább a jelenlegi kategóriába esett, formái alapján a döntőbe várható.

1219894_PHW_thisviMásodik tipp Thisvi (5) és Tony Piccone kettőse. Az Ő esetükben kissé sötétben tapogatózunk, hiszen idén még csak 1600 méteren futtatták, így a távbírását még nem ismerjük, nyeretlenként akár győzhet is ebben a futamban, ha az utolsó 200 méteren tud újítani.

Harmadik esélyesként Siyaka-t (8) említenénk . Ő már igen sokat letett az asztalra, hiszen 5 futásából egy hetedik helyezést leszámítva mindig a döntőben kapott szerepet, kétszer volt harmadik, kétszer pedig győztesként végzett, ráadásul zsinórban. Ezeket a formákat kisebb kategóriákban futotta, folyamatosan javul, ráadásul távbíró, legjobbjait a jelenlegi távon futotta (1800 m).

Negyedik tippünk High School Days (1). Ő viszi a top súlyt (59 kg), fantasztikus lovasa viszont mindig rejteget valamit a tarsolyában, mellyel még ezzel a beállítással is sanszként tudnak starthoz állni. A többszörös champion zsoké Christophe Soumillon jól ismeri lovát, hiszen már győzött is vele Marseille-ben 2015. szeptemberében, ezen a távon. A ló trénere Jean Claude Rouget még a top súly ellenére is számít győzelmérükre. A jó formában lévő kancát valamelyik helyre is érdemes lehet játszani, győzelméhez javulnia kell, de erre is megvan az esély.

Ötödik esélynek a hangzatos nevű Easy Victory-t (14) jelentése: Könnyű Győzelem) ajánljuk. Idén ötször futott, lovasa a crack gárdába tartozó Stefan Pasquier lesz, utoljára együtt negyedikek voltak. Ezután jobb formákat láthattunk Easy Victory-tól, hiszen, 1800-on nyert, majd egy nehezebb versenyt kapott, ahol ismét a negyedik helyet szerezte meg. Nagyon kedvező a beállítása (54,5 kg), ez is mellette szól, nyilatkozta trénere Nicolas Clément, ha korábbi formáira kicsit rá tud tenni, még meg is viccelheti a favoritokat.

fotók:
www.equidia.fr
www.paris-turf.com
www.pinterest.com

Olvass tovább!