Esélylatolgatás a vasárnapi Kincsem+ futamhoz

2016. 07. 31. – vasárnap

Vasárnap is , remek programmal várjuk Önöket a Kincsem Parkba, ismét galoppversenyekkel készült a versenyszervező, a nap kiemelt versenye a Kisbér Díj lesz. A versenynap 13:05-kor a kétévesek kvalifikációjával kezdődik. A futamokkal kapcsolatos minden hasznos információt a Magyar Turfban olvashatnak.

A Kincsem+ futamot 15:05-kor futják, szintén telivérek a porondon a 2000 méteres Deauville-i Grand Handicap des Collectivites Locales-ben. A verseny összdíjazása 70.000 Euró lesz. Tizennyolcan a startnál.

Véleményünk: Café Royal (9) – De Bon Aloi (13) – Star Sun (14) – Bohemian Rapsody (10) – Mister Universum (6)

Első tippünk Café Royal (képünkön, (9)), utoljára peches volt és kikapott Compiegne-ben július 11-én. Mindig jelentős versenyekbe nevezik, itt most kedvező a beállítása, 56,5 kg-ot visz, lovasa Stefan Pasquier. Trénere elégedett volt legutóbbi teljesítményével, hiszen minimális különbséggel lett 2., Carina Fey bízik a ló hatalmas szívében, idei első győzelmében reménykedik.
Második sansz lehet De Bon Aloi (13) győzelme idén még nem jött össze, de folyamatosan dobogón végez utolsó négy versenyében, nagyon érik már az a győzelem. A ló lovasa Thierry Jarnet. Ebben a kategóriában versenyez, így a formái nagyon is reálisan tükrözik képességét, távbírását is többször igazolta.

Star Sun (14) harmadik tippünk, hasonló formákat fut, mint az imént említett De Bon Aloi, remek ló, Quelindo apai testvére. Utoljára Elusive Dancer (11) verte meg Chantillyban, ez alkalommal visszavághat.

Bohemian Rapsody (10) egy kategóriával gyengébb mezőnyökből érkezik Deauvilleba, 52.000 Eurós versenyekben szerepelt már szép helyekkel, utolsó két versenyében a dobogó 2., majd 3. fokán végzett. Jelenlegi lovasa Alexis Roussel jól ismeri, harmadik alkalommal kapja vissza versenytársát, helyezésükre számíthatunk.

A lovifogadás ötödik tippje Mister Universum (6), az utóbbi időben több győzelmet is bezsebelt, a tavalyi szezonja utolsó versenyben győzött Baden-Badenben 2200 méteren. Idei pályafutását is győzelemmel kezdte derby távon, azóta volt már rosszabb szereplése, egy hatodik hely június 3-án, viszont idei harmadik futására ismét jó formában volt és jelenlegi lovasával (Maxim Guyon) 2. lett Chantillyban.

Start 15:15-kor, a versenyeket élőben közvetíti a Sport Televízió.

A futamról bővebben a holnapi külföldi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

 

fotók:
http://www.turfomania.fr
http://www.lepaysdauge.fr/

Olvass tovább!