Esélylatolgatás a szombati Kincsem+ futamhoz

2016. 07. 30. – szombat

Szombaton várjuk Önöket a Kincsem Parkba, hiszen 18:00-tól a helyszínen futnak az ügetők, de még előtte kerül majd lefutásra a nap Kincsem+ futama a festői Enghienben. A 16 lovas négyéveseknek kiírt ügetőversenyben több kiváló esélyű ló fog indulni 2150 méteres távon.

Véleményünk: Timone Ek (8) – Tony Gio (3) – Traders (12) – Cahal des Rioults (1) – Calita Wood (6)

A lovifogadás-hu első tippje Timone Ek (8), akit a hajtófenomén Björn Goop fog hajtani ebben az összecsapásban. Ez a ló eredményeivel abszolút kiemelkedik a többiek közül, hiszen öt versenyéből négyet megnyert tavalyi utolsó futására maradt csak el kissé, akkor a második helyen végzett. Idén teljesen veretlen, komoly besorolású versenyekben szerepelt, nyert 209.000 Eurós futamot két alkalommal is, egyéni rekordja a mezőny második legjobb ideje: 1:11,3. Kasszafavorit

Második tippünk Tony Gio (3) szintén szépen teljesít, zsinórban két győzelme van 2700 méteren, van még egy kiváló harmadik helye, ugyanezen a távon. A 2016-os szezont hibázással kezdte, amit azóta nem követett el, így jó eséllyel pályázik egy szép helyezésre, de még meg is nehezítheti a favorit dolgát. Hajtója Christophe Martens remek statisztikájával jó helyzetbe hozhatja. Előzetes szorzója jelenleg: 2/1, ami figyelemreméltó.

Traderst (12) tartja a szaklap a harmadik sansznak. Az Ő statisztikája azért korántsem szeplőtlen. Öt futásából sajnos háromszor is hibázik és az utolsó enghien-i versenye is rosszul sikerült, viszont nyert már 120.000 Eurós versenyt is, a rövidebb táv pedig kedvezhet neki. Helyesély (6/1).

Cahal des Rioults (1) sokkal stabilabbnak tűnik, mint az imént említett versenytársa (12), az utóbbi időben nem hibázott egyszer sem. Vicennes-ban fut legtöbbször, viszont a május 7-i versenyével felhívja magára a figyelmet, hiszen 2850 méteren sikerült egy nehéz versenyben harmadik helyen végeznie. Emellett Ő rendelkezik a top rekorddal, nem kevesebb, mint 1:10,9-es kilométer idővel a mezőny leggyorsabb lova. (9/1-hez adják)

Calita Wood (6) sem a legnagyobb stabilitásról híres, viszont utolsó versenyében igen jól sikerült eltalálni a beállítását és sikerült győznie július 17-én. A trénere elégedett vele nagyon bízik benne, hogy közép távon duplázni tud. Jó alkalmazkodó képességére hívja fel a figyelmünket, miszerint a verseny tempójától függetlenül jól tud teljesíteni, dobogóra várja. (12/1)

Természetesen rajtuk kívül több kecsegtető kontralovat is megtalálhatunk, ilyen például Caid Griff (7), vagy Combattante (5). Start 15:15-kor, a versenyeket élőben közvetíti a Sport Televízió.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

fotók:
http://www.mc-photos.com/
http://www.ippodromitrenno.it/

Olvass tovább!