Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamohoz

2016. 07. 26. – Szerda – Jackpot: 720.000.000 Ft

A szerdai Kincsem+ futam az ügető szakágról fog szólni a Párizs északi részén fekvő Hippodrom d’Enghienben. A verseny távja 2875 méter lesz, 19 indulóval a programban, 65.000 Euros összdíjazásért. Az indulók között fellelhetünk pár igen ígéretes lovat, közülük emelnénk ki néhányat.

Véleményünk: Vagabond d’Echal (6) – Caen Oldeson (3) – Going For Gold Zaz (17) – Princess Kronos (2) – Sem Jafet (4)

vagabond d'echal
A Magyar Turf első tippje (3/1) a már sokak által jól ismert Vagabond d’Echal (6).

A hétéves herélt az utóbbi időben igen nagy formában van, utolsó öt versenyéből összesen négyszer futott pénzért. Ezek közül két alkalommal győzött és egyszer második volt. Júniusban 2850 méteren volt nyerő, majd ugyan ezen a távon Feurs-ben is sikerült elhoznia a legjobbnak járó díjat. Egyéni rekordjánál (1:13.5) van jobb ebben a mezőnyben, viszont crack trénerével és hajtójával Jean-Michel Bazire-ral kiváló esélyt képvisel.

Caen-OldesonCaen Oldeson (3) második sansznak tűnik a jelenlegi állás szerint (4/1) .
A hétéves mén holland tréningből érkezik a francia pályára. Utolsó Enghien-i szereplésekor (2015. 09. 28.) 2150 méteren harmadik helyen végzett, később hazájában futott és nyert, az évet egy hatodik hellyel zárta. 2016-ban csupán két alkalommal lépett pályára, viszont a két futásból egyszer az előkelő harmadik helyen végzett 2600-on, majd még szintén június hónapban győzni is tudott ezen a távon.

Harmadik esély az előzetes oddsok alapján (6/1-hez adják) jelenleg Princess Kronos (2). A hétéves kanca 1:11.8-as rekorddal rendelkezik, ebben a mezőnyeben ez egy remek időnek számít, emellett stabil ló, utóbbi 5 futásából egyszer sem ugrott, viszont nyernie sem sikerült tavaly március óta.

Negyedikként említeném a Magyar Turf harmadik véleményezettjét, Going For Gold Zaz-t (17). A nyolcéves mén már koránt sem rendelkezik a fent említett lovak stabilitásával ami a hibázásokat illeti, 5 versenyből 2 alkalommal is ugrott, utolsó futásakor is. Mellette szól crack hajtója Franck Nivard, aki az utolsó 12 hónapban 205 győzelmet hozott össze, ezzel statisztikája 13 % feletti. Going For Gold Zaz mellett szól még, hogy a jelenleginél komolyabb versenyben is jól szerepelt, az ilyen futamokban megszerzett 5. helyével minden esélye megvan egy szép helyezés, sőt a győzelem megszerzésére is.

Végül, de nem utolsó sorban érdekes ló lehet a nyolcéves herélt, Sem Jafet (4) (14/1). Idén egy alkalmat leszámítva stabilan teljesít, általában 26000 és 35000 Eurós futamokban áll starthoz, így a jelenlegi mezőnyben mindenképpen top formában kell lennie a győzelemhez, viszont jó esélye van egy pénzdíjas helyezés megszerzéséhez. Idén nem tudott még győzni, legjobb helyezése egy 3. hely egy 2850 méteres futamból származik, igaz ez áprilisi forma.

A holnapi Kincsem + futam 13:47-kor startol. A napi programot pedig 12:47-től élőben közvetíti a Sport Televízió.

A futamról bővebben a holnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

Fotók:

www.paris-turf.com

http://www.noordtrot.nl/

http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!