Derby Fesztivál III. nap

Megérte kilátogatni a Kincsem Parkba vasárnap, a 94. Magyar Derby napján is, látványos futamok, játszóház, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás és körhinta várta az egész családot.

A Magyar Turf Rhodesien Storm (Jaroslav Línek) győzelmére számított, a kasszáknál is favoritnak számított Maronka Gábor idomítása, de a Turfot böngészve szinte valamennyi induló győzelme elképzelhetőnek tűnt. A futam előtti fél órában a pályán sétálva minden irányból tuti tippeket és istállópletykákat lehetett hallani, tapintható volt a feszültség. Jó sansznak tűnt a hat kanca közül Akvamarin (Ján Havlik), Magic de Paris (Goran Mesetovic) és Souvenir de Mauve (Martin Laube) is, de valamennyi induló esélyesként állt starthoz. Minél tovább próbáltam leszűkíteni az esélyes lovak körét, egyre jobban megtetszett valamennyi, minden indulóban volt valami, ami miatt kihagyhatatlannak tűnt.

A sok latolgatás után végre eljött a várva-várt pillanat, elstartolt a mezőny. Imposant (Stanisav Georgiev) hozta a lovakat a befutóegyenesre, a falon Merzad (Paizs Gábor) is remekül tartotta magát, mögöttük pedig sorban az esélyes lovak. Az utolsó 200 méteren már Merion (Alberto Sanna), Sárkányfű (Bauyrzhan Murzabayev) és Merzad (Paizs Gábor) csatáztak, de végül Maronka Gábor idomítottja, Merion (Alberto Sanna) ért át elsőként célon. Csupán nyakhosszal lett második Suták János idomítottja, Sárkányfű, harmadik pedig Zala Csaba lova, Merzad, igazán szép, látványos verseny volt.

Ami az osztalékokat illeti, a nap legjobban fizető tikettjeit is a 94. Magyar Derby után válthatta be néhány szerencsés nyertes. TÉT játékban a helyes találatok alaptétre 3930 forintot, BEFUTÓ játékban 42.720 forintot, míg a HÁRMASBEFUTÓBAN 565.710 forintot ért a jó tikett.

A nap izgalmait Király Viktor fantasztikus koncertje zárta.

Fotó: Berta Zsanett – Photo Finish

Olvass tovább!