Quelindo rendben van

Quelindo az Álmodó istálló fantasztikus szürkéje vasárnap (június 27.) Dortmundban lépett pályára, eddigi pályafutása legkomolyabb erőpróbájára készülve. A pályával és az idővel sem volt gond, megfelelőnek tűntek a körülmények egy remek versenyhez. Quelindo a ringben és a kikentre alatt is nyugodtan viselkedett.

Az indító felszólította a lovasokat a starthelyek elfoglalására, a lovak meg is kezdték a beállást. Quelindo is a helyére került gond nélkül, a gépben is teljesen nyugodtan viselkedett, türelmesen várta a startot. Ezután következett az utolsó ló, akivel gondok adódtak, nem akarta elfoglalni a helyét. A küzdelmes beállítás közben, a hangoskodástól és zajoktól Quelindo megijedt és nekiugrott az ajtónak, ami nem nyílt ki.  Ettől a szürke pánikba esett és zavartságában hanyatt vágta magát, ezért ki kellett venni a startgépből.

A pályaállatorvos megvizsgálta, a lónak nem voltak külső sérülései, viszont a német versenyszabályok szerint ilyen esetekben az állatorvosnak kötelessége a lovakat lejelenteni, egy esetleges komolyabb sérülés elkerülése végett.

Quelindo szerencsére azóta jól van, az ijedtségen kívül nagyobb baja nem esett!
A menedzsment már a következő erőpróbájának helyszínén gondolkozik, természetesen később erről is beszámolunk.

fotó: www.turf-times.de

Olvass tovább!