Prix de Diane

Hetek óta elképesztő az izgalom és várakozás a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Kancadíj – a Prix de Diane kapcsán. Június 19-én, vasárnap minden szem Chantilly-ra szegeződik, hiszen a kancadíj mellett több kiemelt versennyel várja a galopp szerelmeseit a francia versenyszervező. A program része többek között a Group 3-as besorolású Prix de Lys Longines, ahol 80.000 Euróért fognak harcolni a hároméves telivérek 2400 méteren. Hasonló pénzdíjra van kilátás a négyéveseknek is, a szintén Group 3-as Prix Bertrand du Breuil Longines-ben is. Ezen a napon kiemelt szerepet kapnak a négyéves arab telivérek is, a 150.000 Eurós Qatar Derby des Pur-Sang Arabe Group 1-es versenyben.

A Francia Kancadíj legkiemelkedőbb esélyese a még veretlen La Cressonniere.

La-CressonniereEz a fantasztikus kanca nyugodtan mondhatjuk, hogy a méneket megszégyenítő képességével papíron „verhetetlennek” tűnik. 1400-1600 méterig megállíthatatlan volt, legszebb győzelmét Christian Demuroval aratta utolsó versenyéb
en, az 1600 méteres deauville-i Group 1-es Poule d’Essai des Pouliches-ben. A ló trénere a méltán híres Jaun-Claude Rouget.

Természetesen La Cressonniere nem marad kihívók nélkül, hiszen ott lesz a legtöbb pénznyereménnyel rendelkező (479.382 Euró) Aidan O’Brien idomításból érkező Ballydoyle (IRE) és a szintén Jaun-Claude Rouget idomításban álló Jemayel (IRE) is.

ballydoyleBallydoyle (IRE) ugyan már nem veretlen, viszont több kiemelt versenyben is győzni tudott, 1400-1600 méterig. Második volt Curraghben egy 1400 méteres Group 1-es versenyben, győzött Longchampban az 1600 méteres Total Prix Marcel Boussac – Criterium des Poulices-ben,  Ryan Moore-ral a nyergében és második lett utolsó versenyében Newmarketben a Quipco 1000 Guineas Stakesben.

 

Az Al Shaqab Racing istálló kiváló kancája, Jemayel (IRE) Jemayel
lehet még komoly kihívó, hiszen eddigi teljesítménye nagyon is figyelemre méltó. Már kétévesen is mutatta magát, hiszen második volt a Deauvillei Group 3-as Prix des Reservoirs-ban. Ezt követően háromévesen első versenyében, áprilisban kicsit elmaradt korábbi formájától, viszont második futására ismét megmutatta, hogy számolnunk kell vele, hiszen május 5-én győzött Gregory Benoist-val a 2000 méteres Deauville-i Group 1-es Pour Mou Coolmore Prix Saint-Alary-ban, ezzel igazolta, hogy hosszabb távon akár még jobb is lehet!

Varga Áron

fotók:

http://en.coursesetelevage.com/Course.aspx?Idlist=17

Le Havre Filly Maintains Unbeaten Sequence At Saint-Cloud

Home


http://www.skysports.com/
http://en.coursesetelevage.com/

Olvass tovább!