Kincsem+ futball faktor

Június 10-től egy hónapon át Franciaországra fokuszál a világ apraja és nagyja, kezdetét veszi ugyanis a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság 24 nemzeti együttes részvételével.

Mint emlékezhetünk rá, az UEFA 2008 szeptemberében döntött arról, hogy 2016-tól az Európa-bajnokságokon 16 helyett 24 csapat vehet részt, s így a korábbi 31 helyett 51 mérkőzést rendeznek a döntőig bezárólag. Az EB résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorolták, melyekből a csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut tovább a nyolcaddöntőkbe, hogy aztán egyenes ágon küzdjenek meg a kontinens legjobbja címért.

A magyar labdarúgó válogatott az 1986-os mexikói világbajnokságot követően vívta ki, hogy ismét résztvevője legyen egy nagy tornának. A selejtező ugyan döcögősen indult a nemzeti tizenegy számára, de a Pintér Attilát a kapitányi poszton váltó Dárdai Pálnak sikerült elhitetnie focistáinkkal, hogy van keresnivalónk sorozatban, majd a már Bernd Storck vezette válogatott oda-visszavágós alapon 3-1-es összesítéssel, foszlatta szerte a norvég EB álmokat úgy, hogy a magyar csapatban először pályára lépő Kleinheisler László találatával már Oslo-ban is győzni tudott.

A piros-fehér-zöld együttes első körben a szomszédos Ausztriával méri össze erejét június 14-én, majd Izlandon és Portugálián keresztül vezethet az útja az egyenes kieséses szakaszba. Hogy hazánk fiaira milyen sors vár, egyelőre a jövő zenéje, de Gera Zoltánék mellett, a gall csapat szereplését is érdemes lesz figyelemmel követnünk az EB-n.

A házigazdának számító Franciaország a június 10-i, Kassai Viktor által dirigált nyitómérkőzésen Romániával találkozik, az „A” csoport hátralévő mérkőzésein pedig Albániával, illetve Svájccal csap össze.

A PMU, mint a francia együttes kiemelt támogatója, különleges felajánlásokat tett a foci EB kapcsán. Amennyiben csapatuk bejut a június 25-én vagy 26-án rendezendő nyolcaddöntőbe, aznap amikor a mérkőzésre sor kerül, 10 millió euróra, azaz 3 milliárd forintra emeli a Kincsem+ játék jackpotját. Hasonló elv alapján, a „kékek” esetleges negyeddöntős (június 30. – július 3.) és elődöntős (július 6-7.) szereplése is kiemelt jackpotot von maga után, ha pedig a francia csapat egészen a döntőig menetel 4,5 milliárd Ft lesz Európa elsőszámú lóversenyjátékának a főnyereménye a július 10-i finálé napján.

Alpi

Olvass tovább!