Húsz az egyhez

Óriási meglepetésre Almanzor győzelmét hozta a vasárnap megrendezett Francia Derby Chantilly-ban. Jean-Claude Rouget idomítottja biztosan, másfél hosszal nyerte a Group 1-es Prix de Jockey Club futamát.

A szélső esélyként, 20-szoros szorzóval pályára lépő Wootton Basset ivadékot Jean-Bernard Eyquem vezette sikerre a gallok legfontosabb, hároméveseknek kiírt versenyében, melyet 2005 óta sorozatban tizenkettedik alkalommal futottak a kissé szokatlan, klasszikusnak semmiképp nem nevezhető 2100 méteres távon.

„Még fejlődésben van, de a kondíciója miatt nem volt bennem kétség, tudtam, hogy állja majd a távot. Úgy gondoltam, hogy van esélye a futamban, ha nem így lett volna, el sem indítom” – nyilatkozta a 2009 után második Derby-győzelmét arató Rouget, majd hozzátette: „Egyelőre nincs határozott elképzelésünk a jövőjét illetően, de abban biztos vagyok, hogy jó pályán még ennél is erősebb lehet” – utalt a francia mester az esőtől áztatott, puha chantilly-i futófelületre.

A sötétpej mén mögött Aga Khan lova, a Christophe Soumillon által lovagolt Zarak ért célba, míg harmadik Dicton lett Olivier Peslier-vel a nyergében. A további pénzdíjas helyezéseken a Godolphin-os Talismanic és az előzetesen outsidernek kikiáltott Apilobar osztozkodott. Az említett sorrendet látva nem csoda, hogy nem talált gazdára a Derby kapcsán felajánlott 3 milliárd Ft-os Szuper Jackpot, a helyes sorrend azonban így is jó pénzt, közel 52 millió forintot ért a Kincsem+ játékban, míg a Sorrend nélküli Kincsem+ tikettek, több mint 430 ezer forintot kóstáltak.

fotó: racingfotos/Rex/Shutterstock

Alpi

Olvass tovább!