Magyarok külföldön – ügető

Mozgalmas víkend elé nézünk, már ami a magyarok külföldi szereplését illeti, hiszen Németh Viktória Belgiumban vesz részt a Segédhajtó EB-n, Vezér Emese Máltán ül sulkyba, míg Prudy vasárnap Szlovéniában áll starthoz.

Június 3-án és 4-én Belgiumban megrendezésre kerül a Segédhajtó Európa Bajnokság, pénteken Mons, míg szombaton Tongres ad otthont a kontinensviadalnak. Összesen 13 nemzet delegáltja méri össze erejét, minden indulónak 25 év alattinak kell lennie, és minimum 5, maximum 100 győzelemmel rendelkezhetnek. Hazánkat a tehetséges Németh Viktória képviseli, aki tavaly ősszel már Moszkvában is remekül helytállt, egy futamban haza is ért, az összesítésben pedig végül az ötödik helyen végzett. Bízunk benne, hogy idén még előrébb lép, bár a sorsoláson is sok múlhat majd. Az ütközet nívóját egyébként jól mutatja, hogy korábban olyan hajtók diadalmaskodtak itt, mint Erik Adielson, Hugo Langeweg Jr, vagy éppen Michael Nimczyk. Az indulók névsorát és a részletes szabályzatot IDE kattintva olvashatják el.

Június 5-én, azaz vasárnap két meghívásos hölgyfutamot rendeznek Máltán, a Marsa Versenypályán. Hazánkat a rutinos Vezér Emese képviseli, aki tíz különböző ország delegáltjával méri össze tudását. Az első ütközetben a tizenegy éves Love Heart mögött fog ülni. A herélt közel másfél éves kihagyást követően idén tért vissza, formája egyelőre nem a régi, ám a mezőnyt elnézve nem lenne meglepő a helyezése. Szűk egy órával később a hétéves U.Two Swing lesz a társa, aki először lép pályára új otthonában. Svéd számaival azonban már debütálása alkalmával eredményes lehet, bár az ellenfelek közül a finn hölggyel starthoz álló Cummin (Serija Nieminen) kiemelkedni látszik. Mindkét viadal távja 2140 méter lesz. Érdekesség, hogy a napi főversenyben egy ismerős név is feltűnik, ugyanis a korábban hazánkban is bizonyító Princess View néz farkasszemet kilenc ügetővel.

Hajnal Tibor hűséges idomítottja, a hétéves Prudy ugyanezen a napon Szlovéniában vendégeskedik. Az olasz kanca egy 2100 méteres, autóstartos versenyben vesz részt. Sulkyjában tulajdonosa, Vito Sadl fog ülni, ám könnyű dolga nem lesz, tekintve, hogy a tavalyi Hungária Díj nyerő, Luther King (Joze Sagaj) is ott lesz a rajtnál. Rajta kívül Roady del Sile (Mitja Slavic) is remek esély, ugyanakkor Prudy eddigi teljesítményét elnézve könnyen elképzelhető, hogy ezúttal is a dobogóért lesz harcban.

Olvass tovább!